Після гучних звинувачень! У Зеленського відповіли – пояснили все, українці не чекали. “Особиста образа”

Очільник “Укравтодору” заявив про те, що звинувачення екс-радника глави Офісу президента, а також екс-міністра фінансів Ігоря Уманського про зловживання на “Великому будівництві” ніщо інше як особиста образа.

Про це Олександр Кубраков заявив 20 листопада в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”.

“Якщо ти був залучений в усі процеси, ти був радником Офісу [президента], ти спостерігав, коли створювали ковідний фонд, спостерігав, коли ухвалювали рішення, куди скеровуватимуть ці гроші, якщо щось було не так, – це потрібно було коментувати у процесі. Коли людина йде з офісу, пише заяву і потім починає ходити по ефірах, запускати блоги, звинувачувати в якихось речах… Мені це схоже на те, що людина просто ображена на когось, на щось, на якусь ситуацію, і все”, – зазначив він.

Кубраков підкреслив, що цього року в “Укравтодору” було три джерела фінансування: дорожній фонд, кредитні кошти (19,3 млрд грн) і засоби, які Україна отримала від “Газпрому” у вигляді штрафів (35 млрд грн).

“Він каже, що є якась картелізація, але можна подивитися – приблизно 20 компаній працює на наших об’єктах, у яких є контракти сумарно на понад 1 млрд грн. Тобто це не шість, не дві, не три компанії”, – заявив глава “Укравтодору”.

Кубраков також зазначив, що цьогоріч економія на торгах – на рівні 7,3%, що більше ніж минулих років, коли вона становила 5–6%. За його словами, на таку цифру вдалося вийти завдяки високій конкуренції.

Відзначимо, що раніше ми повідомляли про те, що У “Слузі народу” вирішили пояснити, чому Ігор Уманський хоче звільнитися з посади радника голови Офісу Президента Андрія Єрмака: мовляв, “Уманський – алкоголік, і всі це знають”.

“Пан Уманський, який пробув на посаді міністра фінансів рекордно короткий термін – це наша велика помилка”, – сказав Трухін.

“На жаль, пан Уманський просто алкоголік. Він страждає глибоким алкоголізмом, це правда. І тому людина не змогла поєднувати свої пристрасті з тим місцем робочим, куди його поставили…”, – сказав він.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Ігор Уманський написав заяву про відставку, оскільки підготував для уряду план виходу з бюджетної кризи, а на його посаді це робити “некоректно і неетично”.

“Кейс основний, з яким я залишився в Офісі президента – боротьба зі схемами в податковій і митній службі. Калейдоскоп кадрових призначень – чотири керівника на митниці за десять місяців – створили умови, при яких кожен митник-контрабандист живе як останній день. Проводяться схеми, які ще рік тому просто побоялися б створити.

Нового керівника майже місяць не допускали до виконання обов’язків, також багато про що говорить. Півроку пройшло. Кейс, на моє глибоке переконання, провалився. Тому подав заяву “, – сказав Уманський.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *