Другий тур виборів на Львівщині: у місті гучний скандал – відбувається немислиме. “Завершили волевиявлення” (ВІДЕО)

Сьогодні, 22 листопада під час проведення 2 туру виборів у Львові. до поліції надійшло повідомлення про те, що члени однієї з виборчих дільниць порушили виборче законодавство. Мова йде про те, що представники дільниці підписали протокол з результатами виборів ще до завершення голосування та підрахунку голосів.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

У поліції Львівщини повідомили, що окремі члени комісії ДВК підписали протокол про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявлення громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаного протоколу.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення виборчої документації) Кримінального кодексу України. Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Загалом станом на 12:00 до поліції надійшло сім повідомлень про виборчі порушення у Львові та одне – в Дрогобичі. Зараз за всіма зверненнями тривають перевірки.

Громадянська мережа “ОПОРА“ повідомляє про те, що в центрі міста Дрогобич, що на Львівщині, зафіксовано близько ста осіб, які хочуть потрапити до приміщення виборчих дільниць.

Зазначається, що поліція уже провела перевірку і встановила особи цих людей. Правоохоронці зазначили, що молодики назвалися журналістами та планують охороняти виборчі дільниці. На підтвердження останнього факту показали посвідчення видання “Нова пора”. За інформацією з державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності це медіа зареєстроване у Запорізькій області.

За даними “ОПОРИ” представники цього видання уже намагалися потрапити у приміщення дільничних виборчих комісій №461735 (місто Стебник) та №461718 (місто Дрогобич). Голови комісій разом з поліцейськими у праві присутності їм відмовили. В одного з представників ЗМІ не було печатки на журналістському посвідченні, іншій мав свідоцтво про реєстрацію видання із простроченою датою.

Крім того, відомо, що 3 осіб прописані у Запорізькій області. Усі інші – у Львівській.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *