Нова Каховка все! Все у в0гні – тисячі тон снарядів: вжарuлu по найціннішому. Переможемо!

Нещодавно в мережі з’явилися кадри зруйнованої ворожої бази у Новій Каховці. Зазначається, що подарунок агресорам з бавовни ЗСУ зробили 17 серпня, однак, як пояснив в ефірі одного з телеканалів,  депутат Херсонської облради та військовий територіальної оборони Сергій Хлань, оприлюднене відео дещо старіше. На ньому показано наслідки попередніх вибухів у Новій Каховці.

Хлань зазначив, що це сталося раніше, коли там відбулася серія вибухів і було знищено низку складів, які росіяни концентрували у місті та на його околицях.

З Нової Каховки зробили другу Чорнобаївку. У Новій Каховці останнім часом була дуже велика концентрація зброї, озброєння, важкої техніки, яку підтягували туди окупанти. У перші місяці повномасштабної війни загарбники організували в окупованій Чорнобаївці зручний та великий логістичний хаб. Там була військова база ЗСУ, гелікоптерний та цивільний аеродроми. Усе це росіяни використовували для накопичення свого озброєння та техніки. Знаючи про це, Збройні Сили України почали завдавати туди прицільних ударів, поступово знищуючи накопичені резерви ворога. Після кожного такого удару в Україні рахували “серії Чорнобаївки”. Згодом окупанти навели туди протиповітряну оборону, що ускладнило завдання – Чорнобаївка стала на певний період недосяжною. Однак з приходом нового озброєння влучання ЗСУ по Чорнобаївці відновили, і те, що росіяни встигли там накопичити, було знищено. Після цього загарбники вирішили, що безпечнішою для них буде Нова Каховка, адже вона розташована далі від лінії фронту. Вони почали накопичувати склади там, але зміна локації не врятувала – Нова Каховка стала для росіян наступною Чорнобаївкою, адже ЗСУ стали нищити їхні об’єкти й там, – розповів Хлань.

А почалося все, як пригадує депутат Херсонської облради, з дуже потужного вибуху, детонація боєприпасів після якого тривала майже добу. Тоді було знищено понад 1000 тонн боєприпасів та пального.

Саме той момент започаткував традицію ЗСУ, а саме системне знищення складів, розташованих на околицях Нової Каховки – у Райському, Таврійську, промзоні Сокіл та промзоні Нової Каховки. Усе, що туди постягували окупанти, було ліквідовано.

“Після того наші Збройні Сили взялися за транспортні артерії, мости, щоб перебити логістичне постачання з лівого берега на правий всього того, що вони накопичували. Після пошкодження логістичних артерій окупанти вже просто не могли підтягувати та накопичувати велику кількість зброї у Новій Каховці та Олешках. Однак, стало відомо, що вони вирішили розміщувати свою техніку ще далі. Спершу вони подумали, що кращим варіантом буде Брилівка, але там було знищено 40 вагонів зі зброєю та пальним, а також склади, розташовані біля тамтешньої залізничної станції. Тоді окупанти вирішили, що безпечніше буде використовувати Генічеський район – іншу залізничну гілку, що йде на Мелітополь. Наступні вагони потягнули в Новоолексіївку і хотіла розвантажувати там, але влучання наших ракет фактично вибило залізничні поставки в Херсонську область. Тому окупанти почали розосереджувати цю техніку та вже не накопичувати її на великих базах, а робити менші склади у більшій кількості,– підсумував Хлань.

Коментуючи вибухи в Криму,військовослужбовець та депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань висловив перконання, що вибухи в окупованому півосторові, це «послідовність».

На початку вторгнення російські військові концентрували свої склади на правобережжі Херсонщині, але після серії вибухів «не залишилося місць, куди б окупанти могли постачати боєкомплекти», зазначив він.

 «Єдине, де вони вважали безпечним розташування складів – це Крим. Ми побачили, що і Крим – це небезпечне місце. В селі Майське, на території колишнього тваринницького комплексу, там були ферми, окупанти розташували військовий склад боєкомплекту», – розповів Хлань.

«Вже відомо, що із села, з найближчих сіл, евакуйовано понад 2 тисячі людей. Наскільки потужний був склад і наскільки багато боєприпасів було розміщено на цьому складі, говорить саме за себе. Тому послідовні дії – винищування тилів, неможливість постачати боєкомплект до лінії фронту і вже ми бачимо – найближчі території Криму, бачимо послідовне знищення складів», – додав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *