“Грузія не буде розривати дипломатичні відносини з Києвом через призначення Міхеїла Саакашвілі”-заява прем’єр-міністра Грузії. Георгій Гахарія пояснив для чого відкликали посла.

Прем’єр-міністр Георгій Гахарія заявив, що Грузія не буде розривати дипломатичні відносини з Києвом через призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України. Про це повідомляє видання “Новини Грузії”.

За словами прем’єра, Грузія відкликала посла для того, щоб провести консультації на тему “як захистити відносини між країнами від авантюристів”.

“Ми не поставимо під сумнів наше стратегічне партнерство, братерство наших країн і народів через окремо взятих безвідповідальних політиків. Хоч ми і відкликали посла, це не означає, що ми поставимо під сумнів дипломатичні відносини або стратегічне партнерство. Ми відкликали посла тільки для того, щоб пройти консультації на тему, як захистити наші відносини від авантюристів”, — сказав Гахарія.

Наголошується, що прем’єр побоюється “втручання у внутрішні справи Грузії” з боку Саакашвілі. Гахарія хоче отримати гарантії від української сторони, що цього не станеться.

“Ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству і не поставили б під загрозу ці відносини. Це для нас найважливіше. Згодом обов’язково, щоб хтось, ким би він не був, сказав, що буде забезпечено те, щоб у майбутньому не продовжилося б втручання у справи іншої країни, як він стримає Міхеїла Саакашвілі, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії. Мені це дуже цікаво, і я буду спостерігати”, – додав голова грузинського уряду.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що відкликання Грузією посла Теймураза Шарашенідзе з України є помилкою. За словами президента, призначення Саакашвілі головою Виконкому реформ – це рішення президента України і внутрішня політика країни.

Нагадаємо, Грузія відкликала свого посла в Києві для проведення консультацій у зв’язку з призначенням колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ при президентові України.

За матеріалами 112.ua

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *