Привітання Венедіктової з Днем перемоги розгнівало мережу

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова привітала українців зі святом Дня перемоги. Водночас зробила вона це словами з радянської пісні. Такий допис очільниці Офісу генпрокурора викликав неабиякий гнів у мережі.

Венедіктова процитувала радянську пісню “День перемоги”. Також вона прикріпила відповідне відео – композицію виконує Лев Лещенко. Наприкінці допису у фейсбуці вона написала “Зі святом, друзі! Ніколи знову”.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Повідомлення  Венедіктової одразу ж набув резонансу та його почали коментувати активісти, політики та журналісти. Зокрема, українці нагадали Венедіктовій, що 9 травня – не “День перемоги”, а день жалоби.

Ніколи знову? Гражданочка, а ви в якій країні нині живете? У моїй, наприклад”, – зараз війна”,
– мовиться в одній із реакцій під дописом Венедіктової.

Реакція користувачів на допис Венедіктової 

Журналіст Денис Казанський, зі свого боку, назвав збоченням святкувати день перемоги в державі, де йде війна та окуповано частину території.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Тепер ясно, чому Венедіктова об‘єдналась із ОПЗЖ у бажанні мене ув‘язнити. Свій до свого. Подібне до подібного. Із нетерпінням чекаємо від Ірини Валентинівни на публікацію відео останнього концерту Йосипа Кобзона в Донецьку, – зауважив активіст Сергій Стерненко.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Журналіст Олександр Леменов каже, що міг би зрозуміти позицію Венедіктової, що 9 травня можна випити за перемогу наших бабусь і дідів, пісень гучних і побільше.

Нехай так, Вашу пострадянську ментальність з мундарами і класними чинами не змінити. Вмію поважати позицію. Але вибачте, запостити Льва Лещенка, який прямо визнає законність окупації Криму та днями мав там заспівати пісень в честь Дня Перемоги… Ви що, знущаєтесь?
– наголосив він.

Леменов додав, що пройде не так багато часу і Венедіктова зрозуміє, що помилялась. Але повернутись в минуле не зможе.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

За матеріалами з сайту 24tv.ua

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *