“Звідки такий настрій?” – у Мережі розrр0мuлu ефір українського каналу про F-16

У соціальних мережах піддали різкій критиці ефір каналу “Новини. Live”, під час якого спікер ВР ЗСУ Ілля Євлаш чи то жартома, чи то всерйоз заявив про те, що американські винищувачі F-16 з’являться в Україні після Великодня. Більш того, загальний веселий настрій у студії та дурні питання ведучих абсолютно не відповідають обстановці на фронті, де російські окупанти продовжують поступ у Донецькій області.

“Та розкажіть відразу російському Генштабу! Чого розмінюватися на дрібниці! У студії атмосфера якогось свята. Не знаю, що святкують і звідки такий настрій. Мій ранок починається з прочитання каналів українських військових та вивчення карти DeepState. “Снайпер✙“, Брати Яковлєви“Офіцер✙– всі як один пишуть про непросту обстановку на фронті і неадекватну реакцію на неї.

Очеретине, Часів Яр, Новомихайлівка, Роботино… Там справжнє пекло. І може здатися, що там завжди пекло, але Зараз ситуація справді важча, ніж умовно в цей день рік тому. Як “вайб” українських військових відрізняється від “вайба” у студії. Ніби дві паралельні реальності”, – зазначено у коментарі каналу “Бути Або“.

Проблема в тому, що зараз не весна 2023-го, коли перед українським контрнаступом такі настрої ще здавалися доречними. Тоді це зіграло дуже злий жарт, і мало стати уроком.

“Це не означає, що телебачення має бути сумним і займатися деморалізацією. Але як це дивитися українським військовим, які обливаються кров’ю в окопах? Дивитися на свято від F-16, хоча ще далеко не ясно, де проходитиме лінія фронту до того моменту, коли вони з’являться. Закінчу посаду коментарем українського військового журналіста “Чорнила”.

“Поясню. “Після Великодня” – це не через 5 днів, не через тиждень, не через місяць. Від заяви Євлаша передача літаків не прискориться. Не вигадуйте собі нових дат. Ми завжди собі вигадуємо чудодійну пігулку, яка вилікує нас від усіх хвороб: “Джавеліни”, “Байрактари”, “Світчблейди”, “Бебрамси”, “Леопарди”, “Бредлі”.

Найкраще, щоб Росія про появу F-16 дізнавалася не по українському телебаченню, а по прильотах, як це було в Джанкої з ATACMS два тижні тому.

“Не варто підігрівати цю тему з F-16. Коли будуть, тоді будуть”, – зазначено у повідомленні.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *