Синоптик попереджає про сильне похолодання в Україні: температура впаде до -3°

Це похолодання буде доволі тривалим.

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

“У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура почне поступово підвищуватися”, – повідомив експерт. unian.ua

За його словами, особливо прохолодними очікуються ночі. У низці областей, крім південної частини України та Криму, можливі заморозки на поверхні ґрунту, а в західних, північних та східних областях місцями у повітрі до -3 °С.

Заморозки в Україні – прогноз на Великдень

За даними Ігоря Кібальчича, перші заморозки у травня очікуються вже наприкінці поточного тижня. 5 числа у центральних, південних та східних областях очікуються короткочасні дощі й окремі грози. Температура повітря вночі становитиме +6…+11 °С, а у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі 0…-3 °С. Вдень на Великдень повітря прогріється до +13…+18 °С, на Закарпатті та півдні Одещини – до +22 °С.

Зміна погоди в Україні – що відомо

Перші кілька днів травня в Україні будуть теплими, переважно сухими та сонячними. Опади очікуються тільки 2 травня на крайньому півдні. Однак вже наприкінці тижня, 4 травня, погода почне змінюватись. Невеликі короткочасні дощі та грози, за даними Укргідрометцентру, пройдуть вночі на Закарпатті, а вдень – і у більшості регіонів на Правобережжі.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *