Зеленський підписав! Санкції в дії – в РФ панікують: все викрито. Кінець безпорядку!

Україна впровадила санкції проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(L)au, яке розробило проект оперного театру в тимчасово окупованому РФ Севастополі.

Відповідний указ про введення в дію рішення Ради національної РНБО від 30 грудня 2021 року підписав президент України Володимир Зеленський 21 січня. Указ №19/2022 опубліковано на сайті глави держави.

“Відповідно до статті 107 Конституції України ухвалюю: запровадити рішення Ради національної безпеки та оборони України від 30 грудня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», — йдеться у повідомленні. Уточнюється, що указ набирає чинності з дня публікації.

До списку санкцій потрапили 18 суддів Росії. Згідно з указом, санкції передбачають: блокування активів; заборона участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють у їх інтересах; запобігання виведенню капіталів за межі України.

Термін застосування санкцій складає 5 років.

Низкою указів президент Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти австрійського архітектурного бюро за будівництво опери в анексованому РФ Криму, а також проти російських компаній і чиновників.

Персональні санкції застосовано проти засновника та генерального директора архітектурного бюро Вольфа Прікса та п’яти керівників і співробітників бюро (громадян Австрії).

Про те, що австрійське архітектурне бюро Coop Himmelb(l)au займається проєктуванням оперного театру в Севастополі стало відомо у 2020 році. За інформацією Крим.Реалії, будівництво курує Генадій Тимченко, один з наближених до Володимира Путіна російських бізнесменів. Попередня вартість всього комплексу, а це культурно-освітній центр, театр, музей та хореографічне училище – близько 330 мільйонів доларів.

Раніше із Вольфом Пріксом поспілкувалось німецьке видання Süddeutsche Zeitung. Архітектор не вважає, що порушив санкційний режим. Мовляв, слово «культура» не згадується в санкціях ЄС. Також Прікс не бачить нічого поганого в тому, що його робота буде реалізована на незаконно анексованій Росією території.

Наприкінці 2020 року прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження проти посадовців австрійського бюро Coop Himmelb(I)au через співробітництво з російською окупаційною владою Криму.

Нагадаємо, 30 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив про введення санкцій щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до незаконного спорудження і експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь з територією Російської Федерації та нанесення шкоди національній культурній спадщини на території м. Севастополь.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *