Термінові новини! Війська на кордоні – Санду влетіла: у разі вторгнення – Молдова на нашій стороні, гідна підтримка

За даними української розвідки, Росія готує провокації проти нашої держави зі сторони Придністров’я. Водночас президента Молодови Сайя Санду переконує, що няких змін на цій території поки не зафіксували.

Молдова стежить за ситуацією у Придністров’ї. Про це президент Майя Санду 21 січня заявила в інтерв’ю румунському телеканалу Pro TV.

Перешкодою для спостерігання за ситуацією є те, що влада Кишинева не має доступу на територію псевдореспубліки. Водночас згідно з тими даними, як вдалося отримати, Санду переконує, що ситуація в Придністров’ї залишається незмінною.

“У нас немає доступу до Придністровського регіону, щоб точно сказати, що там відбувається. Ми не можемо точно сказати, скільки там зараз російських військовослужбовців. Але ми моніторимо ситуацію. У нас немає інформації про те, що щось змінилося в порівнянні з тим, що було раніше. Змін ми не бачимо, немає причин для більшого занепокоєння”, – заявила Санду.

Проте, за її словами, це не означає, що ситуація не може змінитися. Як сказала Санду, влада аналізує кілька військових сценаріїв навколо України. Зокрема, сценарій, у якому йдеться про можливий напад із боку Придністров’я.

Також Санду сказала, що стурбована напруженістю між Росією та Україною та сподівається, що ситуацію вдасться вирішити мирним шляхом. Вона зазначила, що влада продовжує наполягати на виведенні російських військ із території Придністров’я.

Нагадаємо, після появи інформації про стягування російських військ до кордону з Україною на Заході заговорили про можливість вторгнення Росії в Україну.

Також Росію серйозно непокоїть питання подальшого розширення НАТО на Схід. Росія хоче отримати від Північноатлантичного альянсу гарантії безпеки. Йдеться про припинення військової співпраці НАТО з пострадянськими країнами, відмову від створення баз на їхній території, обмеження на розміщення ударних коштів поблизу російського кордону.

Питання безпеки в Європі та її гарантій обговорювали у Женеві та Брюсселі, а також у Відні на засіданні ОБСЄ. Переговори відбулися між Росією та США та Росією та НАТО. За їхніми підсумками, сторони визнали, що переговори не можна назвати результативними. А в ОБСЄ заявили, що зараз у Європі найвищий за останні 30 років ризик війни. Молдова, яка не входить до НАТО та ЄС, у переговорах не брала участі. Тим часом, їх результати безпосередньо стосуються республіки, – передає newsmaker.md.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *