Всього за шість днів до свого дня народження: Пішов з життя відомий актор….

У четвер, 20 грудня, помер за шість днів до 88-річчя голлівудський актор Дональд Моффат, який зіграв президента США у фільмі «Пряма та очевидна загроза» у 1994 році.

Наразі причина смерті невідома. Про це пише видання The New York Times.

Дональд Моффат став відомим завдяки характерним ролям другого плану. Його акторська кар’єра почалася у 1956 році, коли він вперше зіграв епізодичну роль у вестерні «Битва у Ла-Плати». Протягом цього часу Дональд знявся у декількох десятках фільмів і телесеріалів, а також грав на театральній сцені.

Дивіться відео: уривок з фільму «Пряма та очевидна загроза»

Дональд Моффат народився 26 грудня 1930 року в британському місті Плімут. Чоловік закінчив Королівську академію драматичного мистецтва в Лондоні і дебютував на сцені легендарного театру The Old Vic.

Як відомо, Дональд вважав Великобританію занадто класовою державою і тому переїхав у США, де спочатку влаштувався барменом у штаті Орегон. Згодом він став членом профспілки акторів, що значно допомогло йому знайти роботу. Моффат грав ролі в постановках за творами Шекспіра і Ібсена.

У 1968 році легендарний кінорежисер Пол Ньюмен зняв Дональда Моффата у стрічці «Рейчел, Рейчел».

Яскравими прикладами роботи Моффата стали фільми: «Кращі часи» з Куртом Расселом і Робіном Вільямсом, «Нестерпна легкість буття», «Музична скринька», «Вогнище марнославства», «Колективний позов», «Дещо про Генрі», «Пряма та очевидна загроза».

До слова, у Дональда Моффата залишилися дружина, четверо дітей, десять онуків і троє правнуків.

Джерело: bbcccnn.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *