В ці хвилини! Просто в залі – Путін в ш0ці, Європа добила. Зеленському вдалось, такого ще не було! Почалось

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було.

Про це Боррель заявив після відеоконференції глав МЗС країн ЄС у форматі онлайн-залу.

“Російське нарощування військових сил дуже турбує. Понад 150 тисяч російських військових знаходяться на кордоні України та в Криму. Це найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було. Ми сподіваємося, що це зосередження припиниться відповідно до заяв, які були адресовані президенту Путіну канцлером Меркель, президентом Байденом”, – сказав Боррель.

Він заявив, що на зустріч всі міністри одностайно висловилися за повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

“Ми збільшимо дипломатичні зусилля для відновлення української територіальної цілісності і підтверджуємо, що ЄС відвідає саміт Кримської платформи 23 серпня. І в той же час ми наголошуємо на необхідності стійкого прогресу в реформах”, – додав Боррель.

В свою чергу, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, і це найбільша загроза з 2015 року. Однак Україна готова до захисту рубежів від можливого вторгнення.

Його слова процитувала пресслужба міністерства. Зазначається, що на виконання завдання Генерального штабу та Верховного головнокомандувача 19 квітня він проінспектував позиції підрозділів системи МВС, які входять в сили ООС на Донбасі.

“З 2015 року – це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів. А зважаючи на ту істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сміливо сказати, що це найбільша загроза”, – сказав Аваков.

Він зазначив, що основне завдання перевірки – визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Інспекція проходить по всій лінії фронту в Донецькій та Луганській областях. Окрім військових нарад під час неї також пройдуть навчання поліцейських по забезпеченню контрдиверсійних дій, навчання спільних сил ДСНС та ДПСУ в акваторії Азовського моря по забезпеченню розмінування та всіх додаткових операцій.

Міністр зазначив, що Україна сподівається на дипломатичне урегулювання ескалації. Однак Об’єднані сили готові дати гідну відсіч загарбнику.

“Ми вже не перший рік знаходимось під тиском російського скаженого пса, який стоїть біля наших кордонів. МИ будемо готові. Ми на своїй землі, у нас немає іншого вибору, окрім як захищатися, не залежно від того, як поводитимуться іноземні політики”, – додав він.

Зі свого боку командир полку Нацгвардії Азов Денис Прокопенко наголосив міністру Авакову, що полк переведено у режим підвищеної бойової готовності.

«Особовий склад налаштований рішуче і в будь-який момент ми готові дати гідну відповідь збройній агресії з боку „Л/ДНР“ та Росії. Наше завдання — не допустити того, що сталося в 2014 році», — сказав нацгвардієць.

Як повідомлялось раніше Арсен Аваков назвав главу РФ Володимира Путіна “скаженим собакою” біля українського кордону і заявив, що в разі вторгнення Росії до України ветерани та резервісти повинні бути готовими до мобілізації. Цей заклик він також адресував бійцям, які на початку війни на Донбасі воювали в складі добровольчих батальйонів. В свою чергу, як пишуть українці, Зеленському в цей важкий час вдалось згуртувати країну, та гідно протистояти ворогу на дипломатичній арені, та на фронті.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *