Уже в Європейському союзі! Дмитро Кулеба про пришвидшення процесу розгляду заявки України на членство

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ, заявив, що цього тижні слід очікувати важливих новин, які стосуються заявки України на членство в Європейському союзі. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час включення у Фейсбуці.

Ситуація змінилася. Я поки що не буду говорити про те, які конкретно країни зараз мають скептичну позицію. Але деякі з тих країн, які були негативно налаштовані, тепер нас реально підтримують. Деякі все ще ні, але чекайте, на цьому тижні будуть серйозні новини, пов’язані з нашим членством у Європейському Союзі, – сказав глава МЗС.

Кулеба підкреслив, що над цим працюють Президент, уряд і дипломати.

Ми з вами тиждень тому були до вступу в ЄС приблизно так, як з Києва до Місяця, а тепер наш вступ в ЄС – це приблизно як з Києва до Вінниці, – провів аналогію глава української дипломатії.

Як повідомлялося раніше, 7 березня президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що Єврорада розгляне заявку України на членство в Євросоюзі протягом кількох наступних днів.

“Солідарність, дружба та безпрецедентна допомога ЄС для України є непохитними. Ми обговоримо заявку України на членство найближчими днями”, — написав Шарль Мішель у своєму Twitter.

Розгляд заявки України на вступ стане черговим проявом підтримки нашої країни зі сторони європейського світу, а також дасть офіційне визнання європейської перспективи держави та її подальшого розвитку.

Кандидатом на вступ до Євросоюзу Україна стала менше, ніж тиждень тому, а саме 1 березня, на п’ятий день після початку повномасштабного вторгнення рф. Президент України Володимир Зеленський попросив дозволу для найшвидшого розгляду цього документу з метою негайного набуття Україною членства, адже ми тримаємо оборону проти російських окупаційних військ, захищаючи цивілізований світ від варварства.

Також 7 березня глава МЗС України Дмитро Кулеба попрохав, щоб заявку України на членство в ЄС розглядали окремо від заявок Грузії та Молдови, котрі подали свої заявки слідом за нами.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *