Українці вимагають скасувати нові гроші: таке знущання неприпустимо

Українці звернулись до глави держави з проханням не скасовувати паперові гривні дрібних номіналів

Декілька місяці в Україні ходять в обігу нові гривні. Монети номінало 1 та 2 грн відверто кажучи, громадянам не догодили. Багато людей відзначають, що нові гроші дуже незручні в користуванні. монет одну від одної важко відрізнити, вони легко губляться повідомляє ЗНАЙ

Тому українці звернулись до глави держави з проханням не скасовувати паперові гривні дрібних номіналів.

На сайті Адміністрації президента України Петра Порошенка розмістили петицію, в якій закликають главу держави вилучити з обігу нові металеві монети номіналом одна та дві гривні,.

Зокрема, аргументуючи таку позицію, ініціатори петиції говорять, що нові монети легко загубити, їх погано видно, оскільки вони дуже дрібні та дуже схожі на 1 і 2 копійки, які поки що також є в обігу.

“Коли їх тримаєш в руці, стає сумно, тому що починаєш усвідомлювати, що зробили з твоєю Батьківщиною. Гривня – це не тільки гроші, це набагато більше, це символ держави, благополуччя і навіть життя. Таке знущання неприпустимо “, – йдеться в петиції.

Петицію опублікували 20 грудня і набрала 24 підпису, при необхідних 25 000. Збір голосів триватиме ще 87 днів.

Як відомо, Нацбанк збирається повністю замінити дрібні паперові гроші на монети, слідуючи досвіду європейськиї країн. Крім того, на заміну одне – і двухгривневих купюр справа не закінчиться. Уже в 2019 році в обігу з’являться монети номіналами 5 та 10 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *