Путін в ш0ці! Росія подарувала Болгарії ялинку. Подивіться, що у відповідь зробили болrари…

У Софії, столиці Болгарії, активісти влаштували акцію за звільнення захоплених у полон Росією українських моряків, прикрасивши новорічну ялинку жовто-блакитними корабликами. Це символічно, бо дерево презентував країні уряд Москви.

Про це повідомили у «Всесвітньому русі патріотів України», передає «Укрінформ».

Акція організували біля собору Святої Неділі.

Акція за звільнення українських моряків у Софії

«Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії – храмом Святої Неділі. До акції долучилися представники української громади, діаспори», – розповіли в організації.

Активісти приносили до ялинки жовті та сині кораблики. На багатьох із них були написані імена полонених у результаті російського акту агресії проти України у районі Керченської протоки українських військових моряків.

25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *