Це неймовірно! Путіна загнали – глухий кут: зустріч буде, Зеленський обіграв його! На кону все

Президент Росії Володимир Путін зацікавлений у зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським, щоб отримати додаткові можливості для впливу на Україну.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День. Вихідний” на телеканалі “Україна 24” розповів політтехнолог Олег Постернак.

“Дипломатія – це надзвичайно важлива річ. І ця зустріч потрібна Путіну. По-перше, український напрямок Росія бажає реанімувати в плані двосторонніх відносин. Це захист своїх бізнес-інтересів, просування російських інвестицій. В нас нікуди торгівля з Російською Федерацією не поділася. У нас величезна кількість власності знаходиться в руках російських бізнесменів”, – пояснив експерт.

Постернак розповів, які можливості впливу на Україну сьогодні має Росія – “це Донбас, де періодично виникає ескалація, це військова тривога вздовж кордонів, це через Білорусь тощо”.

“Росії хочеться збільшити цей інструментарій впливу. І офіційна дипломатія – це також цей інструментарій. Тому Путіну потрібно реанімувати український напрямок, щоб створити додаткові можливості впливу на українську сторону. Це його інтерес – інтерес Кремля”, – заявив політтехнолог.

На днях, речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Україна і Росія все ще не знайшли порозуміння щодо можливого порядку денного зустрічі Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

“Справді, між Офісом президента України та адміністрацією президента нашої країни – це Козак – здійснюються контакти з метою знайти той перелік питань, які могли б обговорюватися. І озвучувалися, і формулювалися різні пропозиції, але поки що в сухому залишку якогось загального розуміння та готовності до формулювання порядку денного можливої зустрічі немає”, – сказав Пєсков

Таким чином він прокоментував повідомлення російських ЗМІ про те, що Росія нібито кілька місяців тому надіслала Україні “своє бачення” зустрічі президентів Зеленського та Путіна. План глави Кремля складався з 12 пунктів.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров з цього приводу сказав агентству “УНІАН”, що “президент України готовий буде обговорювати запропонований Москвою порядок денний, щойно з українсько-російських відносин зникнуть такі фундаментальні питання, як окупація Росією частини української території чи тримання в заручниках українських громадян”.

За словами Никифорова, Зеленський вважає, що прямий діалог з Путіним має будуватися на тому, що “українське та російське суспільства вважають першочерговим, а це – шлях до миру”.

“А вже після цього перемовини можуть дійти й до інших пунктів, як то відновлення дипломатичних відносин чи транспортне сполучення”, – заявив речник Зеленського.

Як зазначається в матеріалі видання “Апостроф”, обмін “люб’язностями” між Києвом і Москвою з приводу зустрічі між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним триває вже другий місяць. Проте, обидві сторони хоч і кривляться, але явно налаштовані на те, щоб розмова все-таки відбувся. Як відзначають джерела видання, зустріч президентів України і РФ може відбутися взимку.

Зокрема, 3 жовтня, під час партійного з’їзду “слуг” в Трускавці Зеленський заявив, що готовий до зустрічі з Путіним і вважає, що вона може бути результативною.

“Я вважаю, що це правильний крок. Я хотів би зустрітися з президентом Російської Федерації. Мені зрозуміло, що в форматі тет-а-тет зустріч може бути досить предметною, я думаю, що оточення президента РФ не хоче, щоб він проводив цю зустріч зі мною саме в форматі тет-а-тет, тому що ця зустріч може принести несподіваний результат”, – зазначив президент України.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *