Третій удар по Криму! В ці хвилини – аеродроми РФ все: т0тальний підрив. Цілі визначено – переможемо!

16 серпня пролунали потужні вибухи одразу на трьох російських стратегічних об’єктах у Криму — під Джанкоєм та біля Сімферополя. Всього за тиждень мілітаризований під зав’язку Крим, який Москва називала безпечним і надійно захищеним від зовнішніх ударів, перетворився на арену військових дій. Звідти масово побігли росіяни.  А в Україні вже заговорили про те, що Кримський міст, найважливіша транспортна артерія для постачання всього південного російського військового угруповання та своєрідний символ окупації, — це лише одна з реальних цілей для ударів ЗСУ.

На думку військового експерта Олега Жданова, подібні заяви та дії України на Півдні України можуть призвести до дуже позитивної динаміки на фронті.

“Посилення цієї тенденції може вплинути на швидкість розгрому угруповання на правому березі Дніпра біля Херсона. Це пряма залежність. Угруповання харчувалося за рахунок цієї жили. Це те, про що говорив я та багато інших військових експертів: треба перекрити постачання. Я говорив про Кримський міст. Але наші [Генштаб ЗСУ] пішли ще мудріше — вони вирішили: «Ми поки що ні до чого тут». Але цими ударами виносяться запаси озброєнь, які Росія накопичила вже в Криму. Це навіть краще. До того ж якщо ми зараз там начебто пошкодили залізницю, то з Джанкоя поїзди на [ключовий транспортний вузол під Запоріжжям, окупований] Мелітополь вже не ходять. Другу добу там тиша”, – зазначив він.

Тож усім зрозуміло, що Кримський міст є сакральною цінністю для Росії, але у військовому плані знищувати його наразі немає сенсу, вважає інший військовий експерт Валентин Бадрак.

Розтрощення Кримського моста в захопленому Росією Криму наразі не можна назвати ключовою військовою ціллю для України. Безумовно, знищення естакади стане психологічним ударом по країні-агресору, але є й інші, набагато важливіші цілі.

“Я вважаю, що зараз це недоцільно. А в процесі просування українських військ потрібно буде дивитися, який ефект це може зробити. Зрозуміло, що Кримський міст – сакральна цінність Росії. Зрозуміло, його руйнування стане черговим психологічним ударом. Більше психологічним ударом, ніж досягненням у військовому відношенні. Тому наразі в цьому немає жодного сенсу”, – зазначив Бадрак.

Військовий експерт додав, що існують й інші військові об’єкти росіян в окупованому Криму, які можуть стати цілями для сил оборони України. Такі, як аеродром у Саки, де були літаки, що бомбили мирні українські міста.

“Є набагато важливіші військові об’єкти, як у випадку з авіабазою в Саки, удар по якій був абсолютно логічний для української сторони. Адже це були літаки, які здійснювали бомбардування українських міст, знищували мирне населення, били по нашій інфраструктурі – навіть не по армії. При цьому вони використовували тактику випаленої землі. Це була досконала мета для України”, – пояснив він.

На думку Бадрака, армія України може завдавати ударів по військових аеродромах, ударних літаках, скупченнях техніки, базах і арсеналах противника.

“Аеродроми, літаки, скупчення техніки, бази, арсенали – ці цілі зрозумілі, в ударах по них є логіка. Такі дії зрозумілі і для наших партнерів, які постійно звіряють, як використовується їхня зброя”, – додав експерт.

Крім того, він уточнив, що такі дії, як удар по Кримському мосту, напевно будуть узгоджуватимуться із Заходом. Київ отримає більше свободи дій, коли у ЗСУ з’явиться така ж зброя, але вже вітчизняного виробництва.

“Такі речі, як удар по Кримському мосту, очевидно, будуть узгоджуватися з партнерами. Хто дає зброю і забезпечує постачання, той має право дізнаватися, як ці ресурси використовуються. Коли у нас з’являться свої озброєння, буде зовсім інша історія”, – підкреслив Валентин Бадрак.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *