ТЕРМІНОВО!!! Експосадовець пропонував $6 000 000 млн хaбаря Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття справи — САП

Про це заявили у САП.

Там кажуть, що експосадовець намагався запропонувати хабар за посередництва його «правої руки», високопосадовця Управління Державної фіскальної служби Києва та інших осіб.

За ці гроші експосадовець хотів, аби правоохоронці закрили провадження, в рамках яких йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили 6 мільйонів доларів.

Наразі детективами Національного бюро проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування неправомірних дій вказаних осіб. Попередньо їх кваліфікували за ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

У САП також обіцяють згодом оприлюднити деталі.

Водночас, як повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела, а також колишній народний депутат Сергій Лещенко, хабар намагався дати власник української нафтогазовидобувної компанії Burisma Holdings, ексміністр екології часів Януковича Микола Злочевський.

Burisma підозрювали в ухиленні від податків, відмиванні коштів та розкраданні державних ресурсів, але у 2018-му стало відомо, що всі справи проти компанії закриті. Досі НАБУ розслідує лише одну, яка має стосунок до компанії — про розкрадання державних ресурсів, де обвинуваченими є чиновники Міністерства екології часів Януковича. Тоді ліцензії на розробку газових родовищ фірмам Злочевського, зокрема Burismа, погоджувало міністерство, яке він сам і очолював.

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *