Щ0йно! Мін’юст підтвердив, що главу КСУ Тупицького можуть поновити. Правовий хаос. Малюська: завершується термін повноважень

Главу Конституційного суду Олександра Тупицького справді можуть поновити на посаді, заявив глава Мін’юсту Денис Малюська.

Малюська в інтерв’ю РБК-Україна уточнив, що навіть якщо апеляція підтвердить незаконність відсторонення Тупицького, проти нього відкриті кримінальні справи і є інші інструменти відсторонення.

«Я не думаю, що почнеться правовий хаос. Знову ж, проти Тупицького є кримінальні провадження, є інструменти відсторонення і до того ж в наступному році завершується термін його повноважень. Весь цей шум і гам може закінчитися вже навесні наступного року»

Нагадаємо, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України. В указі чинний президент пояснив, що таке рішення прийнято через те, що «окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності і національній безпеці України».

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Олександра Тупицького проти Конституційного суду України. Він хоче відсудити понад 900 тисяч грн суддівської зарплати.

На початку лютого Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити заяву відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького про забезпечення позову, який просив заборонити державну охорону перешкоджати виконанню його повноважень на час судів.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *