Ш0куючий вчинок лікаря сколихнув країну! Рахунок часу йшов на години – він зробив це. Українці аплодують

Відомий кардіохірург і директор Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України Борис Тодуров для того, щоб провести термінову пересадку серця пацієнта в терміновому порядку за 4 години дістався з Маріуполя до Львова.

Як повідомив Тодуров в Facebook, 20 листопада о 16:00 він ще був в Маріуполі, а о 20:00 вже робив трансплантацію серця у Львові.

“У долі 36-річного реципієнта взяли участь десятки людей. Лікарі, медсестри, лаборанти, військові пілоти-вертолітники, цивільні пілоти, поліцейські, заступники міністрів і командири підрозділів”, – зазначив він.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів в Facebook, що спочатку військові льотчики на вертольоті перекинули Тодурова з закритого для цивільної авіації аеродрому Маріуполя в Запоріжжі.

Передаємо його слова прямим текстом:

Борис Тодуров – Великий Хірург і Справжній Людина.
Наше завдання, простих смертних, допомагати таким як Борис Тодуров, рятувати життя людей, там де ми це можемо зробити.
Так, минулої п’ятниці, всього за 4 години вдалося забезпечити екстрену транспортування Бориса Тодурова з Маріуполя до Львова для пересадки серця від несподіваного донора (людини, особистості, життя якого на жаль підійшло до кінця …) до 36 річного жителя Хмельницької області, який помер би в найближчі тижні, якщо б йому не було вставлено в груди – новий «мотор».

Рахунок часу йшов на години.

Військові льотчики на вертольоті, перекинули Бориса Тодурова з закритого для Цивільної авіації аеродрому Маріуполя в Запоріжжі.

Звідти на приватному літаку, який організував Вадим Новинський, Борис перелетів до Львова, де екіпаж Патрульній поліції максимально швидко доставив хірурга в госпіталь в якому готувалася операція з трансплантації серця.
Від моменту вильоту з Маріуполя до входу в операційну у Львові пройшло менше 4-х годин.

Далі була безсонна ніч під час якої бригада з кількох десятків київський і львівських хірургів провела складну операцію з пересадки серця.
Вона завершилася успішно – пацієнт буде жити!

Крім серця, у донора були взяті також дві нирки і тієї ж ночі пересаджені двом пацієнтам, які до того жили в прив’язці до діалізу – апарату «штучної нирки».

Найближчим часом такі операції з доставкою по повітрю хірургів, органів для трансплантації, донорів та пацієнтів а випадках, коли успіх операції залежить від швидкості початку операції, стануть звичайною справою.

Міністерство внутрішніх справ в співдружності з Міністерством охорони здоров’я підготовлений меморандум про надання літаків і вертольотів структур МВС для Медицини катастроф – термінової транспортуванні учасників ДТП отримали важкі травми, які не підлягають лікуванню в місцевих лікарнях.

Для транспортування донорських органів і термінового переміщення бригад хірургів, як це було у випадку з Борисом Тодуровим.

У тому числі і з цією метою Міністр МВС Арсен Аваков просував і лобіював проект із закупівлі 55 вертольотів “Eurocopter” які прикриють всю територію України і рятуватимуть життя людей, як в своячке надзвичайних подій і катастроф, так і надаючи допомогу при термінового транспортування людей і вантажів в медичних цілях.

І на завершення хочу сказати слова подяки донору серця і його рідним, які дали згоду на те щоб серце їх рідну людину продовжувало битися в грудях іншого.

Так їх найближча і найрідніша людина буде назавжди в пам’яті трьох українців, кому він подарував життя після своєї смерті …

Відзначимо, що в ніч на суботу, 21 листопада, трансплантологи Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели три складні операції.

Про це повідомляє прес-служба лікарні.

Хірурги пересадили серце і дві нирки трьом пацієнтам. Донором став 28-річний чоловік, який помер від інсульту. Лікарі боролися за його життя протягом тижня.

Серце отримав 36-річний житель Костянтинівки, батько двох дітей. Через перенесений в дитинстві грип з ускладненнями його серце було збільшено в чотири рази.

Також хірурги успішно пересадили дві нирки померлого. Одну з них пересадили 51-річному жителю Львова. Пацієнт 10 років страждав хронічною хворобою нирок і знаходився на діалізі. Друга нирка дісталася жителю Києва, якому 8 років тому вже пересадили нирку, але орган втратив свої функції.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *