Ш0куюче! Команда Зеленського – приховує від українців: піднявся нечуваний скандал: що тепер буде?

Політична сила глави держави Володимира Зеленського “Слуга народу” неочікувано для всіх відмовились називати суму коштів, витрачену на проведення опитування “5 питань від президента” в день виборів.

Варто звернути увагу на те, що представники партії послались на закон “Про доступ до публічної інформації”, за яким юрособи, що не є суб’єктами владних повноважень, зобов’язані надавати інформацію лише тоді, якщо це пов’язано з використанням бюджетних коштів.

Члени команди Зеленського продовжують стверджувати, що опитування було оплачене за рахунок внесків на підтримку політичної сили. Представники українського лідера відповіли журналістам, що інформація про фінансування “5 питань від президента” не є публічною інформацією.

Що важливо розуміти, партія Володимира Зеленського обіцяє, що витрати будуть відображені у звіті за 4 квартал року. Журналісти ще 13 жовтня, в день, коли глава держави анонсував опитування, звернулась до Офісу з переліком запитань. Представники ЗМІ просили повідомити, за який кошт буде проведене опитування, яка сума на це виділена, та надати копію кошторису.

Команда українського лідера спочатку відповіла, що продовжує термін розгляду запиту до 20 днів замість 5. Трохи пізніше ОП надіслав листа, в якому не відповів на жодне із запитань і повідомив, що переслав запит до “Слуги народу” як організатора опитування.

Як уже згадувалося раніше, 13 жовтня глава держави Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування.

Питання стосувались: довічного ув’язнення за корупцію, створення вільної економічної зони на окупованій частині Донбасу, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації каннабісу в медичних цілях, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України. Члени команди президента ще тоді заявляли, що це опитування, на відміну від конституційного референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків.

В ОП кажуть, що таким чином держава хотіла “почути своїх громадян і зрозуміти первинні потреби суспільства”.

За словами офісу, запропоноване президентом загальнонаціональне опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо для нашого суспільства, щоб на рівні всієї держави можна було засвідчити суспільну думку без її корегування різними ангажованими “експертами” та політиками з понад 20-річним стажем маніпуляції народними очікуваннями.

Тобто держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників. “Саме так працює істинна демократія”, – відзначають в офісі.

Відмітимо, Олександр Корнієнко наголосив, що “це не було референдумом і не було соцдослідженням, тому що ніякої вибірки не було, – це було загальнонаціональне опитування у схожому на екзит-пол форматі”.

За його даними, в опитуванні взяли участь до 5 мільйонів громадян – тобто близько половини тих, хто прийшов на дільниці проголосувати на місцевих виборах.

За його словами, опитування відбулося на високому рівні і в межах чинного законодавства.

Тоді ж інформацію про фінансування опитування Корнієнко обіцяв згодом.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *