Путін здався! Прямо на Донбасі – історичне рішення: після переговорів. Страшна провокація – все викрилось!

Єрмак озвучив ідею проведення тристоронньої зустрічі Зеленського, Байдена та Путіна. Ця ідея зовсім не нова. Враховуючи те, що Банкова давно натякала на окремий формат участі США у врегулюванні конфлікту на Донбасі. І тристоронній формат бачився частиною Нормандського.

Американці поки що розмовляють із Путіним та Зеленським окремо. Фактично в контексті, але над сутичкою модерують цю історію.

Одне зрозуміло, що для Офісу стає пріоритетною саме участь США у такому форматі.

Загалом ідея Банкової – організувати тристоронній онлайн саміт Байден-Зеленський-Путін щодо мирного процесу на Сході України.

Саме такий хід озвучив Голова ВП Андрій Єрмак. Виходить, що фактично над її реалізацією спільно працюють Білий Дім та Банкова.

Ідея формату проста – Байден має виступити у ролі «модератора сутички» між Україною та РФ з питань Донбасу.

Тим більше, коли йдеться про прямий контакт із Заходом з питань безпеки в Європі, Кремль завжди «здає назад», впадає в публічну істерику та погоджується на всі негласні умови візаві.

Є «технічні» моменти реалізації цієї ідеї – наприклад, яку саме систему відеозв’язку використовувати, і що потім можна буде зрадити публічності.

Є й «політичні» моменти – наприклад, як умовити Байдена стати прямим «модератором сутички» між Україною та РФ, і як «переламати» Кремль, щоб там погодилися на переговори з Білим Домом у такому форматі та відмовилися від ідеї «дотиснути» Україну на прямі переговори із сепаратистами.

Головне – сама ідея онлайн саміту між США, Україною та РФ вже запущена в обіг. Слідкуватимемо, як вона реалізується на практиці. Головне, що такий формат бачать паралельно із Нормандією та Мінським процесом.

В той же час Над Україною, як і раніше, нависає загроза російського вторгнення. На переговорах у Женеві не вдалося домовитися про щось істотне, а російські війська продовжують накопичуватися біля українських кордонів. Західні експерти розповіли про сценарії можливого російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зараз біля українського кордону зосереджено 60-100 тисяч російських військових. Їх кількість може бути різко збільшена до 175 тисяч. У США стверджують, що вже в січні Росія може напасти на Україну – як тільки вдарять сильні морози.

«Поточна дислокація універсальна. Вона залишає Росії кілька варіантів і тому змушує гадати сторону, що обороняється» – пояснив виданню ситуацію Кейр Джайлс, науковий співробітник Chatham House.

Які сценарії російського нападу на Україну розглядають на Заході:

Ескалація на Донбасі. Росія може руками своїх кишенькових терористів атакувати українську армію, а потім використовувати опір ЗСУ, як привід почати повномасштабне вторгнення. В першу чергу метою РФ стануть прибережні райони України на Азовському морі, щоб РФ могла налагодити сполучення з окупованим Кримом.

Удар з боку Криму. Такий удар, вважають експерти, дозволить Росії взяти під контроль територію аж до Дніпра, який стане природною перешкодою для контрнаступу. Під ударом опиняться і Азовське, і Чорноморське узбережжя України, а також багато південних і південно-східних промислових міст. Також Росія зможе захопити єдиний канал, через який Крим раніше постачали водою.

Множинні удари. Росія може вторгнутися в Україну відразу з усіх можливих напрямків – Крим, ОРДЛО, східний кордон, територія Білорусі. У цьому випадку ЗС РФ будуть використовувати тактику бліцкригу, обходячи міста та осередки запеклого опору, щоб не втратити ініціативу і не загрузнути в боях. Київ може впасти одним з перших, що завдасть серйозного удару обороноздатності України.

Ракетні удари та кібератаки. Москви може вибрати варіант так званого «гуманітарного бомбардування» – авіаційні та ракетні удари по українських військах і об’єктах критичної інфраструктури без участі в операції наземних сил. Україна не зможе повноцінно протистояти цій тактиці, особливо, якщо Росія також почне масовані кібератаки проти українських військових і цивільних систем.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *