Після втечі! Сталось немислиме –вже у Москві: таємна зустріч. Все викрилось –кадри підірвали Мережу!

Російський ресурс “Незигар” запевняє, що Москва почала втрачати контроль над проросійськими силами в Україні. Впливовий російський Telegram-канал “Незигар”, який пов’язують із головним редактором Russia Today Маргаритою Симоньян, повідомив про нові проблеми, які виникли у Кремля.

Інформація була опублікована 14 січня, проте підтвердження наведеної інформації наразі немає.

“В Кремлі стурбовані розвитком ситуації в Україні щодо зближення проросійської партії “ОПЗЖ” та партії “Слуга народу”. Фактично стоявши на грані розколу, не де-юре, а де-факто, “ОПЗЖ” утрималася лише завдяки жорсткій позиції в Кремлі та компромісній позиції головних бенефіціарів”, – пише ресурс.

Посилаючись на джерела в Києві, він повідомив про нещодавню зустріч лідерів “ОПЗЖ” Віктора Медведчука та Сергія Льовочкіна, на якій нібито обговорювалися шляхи недопущення “фінального розколу” проросійських сил. За даними “Незигаря”, у розколі винен ідеолог “ОПЗЖ” Нестор Шуфрич, який розпочав “самостійну гру”.

Він нібито лобіює призначення міністром енергетики України чи головою “Нафтогазу” Олега Семінського від “Слуги народу”. Останній не відрізняється проросійськими поглядами.

“З такими партнерами і ворогів не треба для Росії в Україні… Негативний розвиток ситуації полягає в тому, що Медведчук уже 10 місяців під домашнім арештом, Козак у розшуку, а їхні партійці замість вирішення цих питань займаються елементарними “шкурними” фінансовими інтересами” , – Поскаржився Telegram-канал.

В той же час варто зазначити, що Підозрюваний у державній зраді народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак володів російською нафтовидобувною компанією, яку він продав у 2021 році білоруській держкомпанії за $50 млн. Про це йдеться у розслідуванні Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (OCCRP).

Автори розслідування вказують, що у серпні минулого року державна нафтова компанія Білорусьнафта оголосила про придбання невеликої російської фірми Пурнєфть, яка експлуатує 69 нафтових свердловин на південь від полярного кола. 2020 року Пурнєфть отримала прибуток після сплати податків у розмірі близько $10 млн.

Її нафтове родовище знаходилося по сусідству з родовищем, що належить Білорусьнафті, яка прагнула об’єднати ліцензії. За Пурнєфтью стояла маловідома підставна компанія з Британських Віргінських островів Brimipana Trading.

Pandora Papers

Документи з Pandora Papers показали, що Brimipana належала, принаймні у корпоративних документах, Олександру Киселю, громадянину Угорщини українського походження.

OCCRP виявив посилання, що свідчать про те, що угорець — це просто прикриття проросійського політика в Україні Тараса Козака. Автори розслідування виявили кілька зв’язків Киселя з компаніями, що належали Козаку та його дружині.

Згідно з документами, поданими в Eurobank Cyprus у 2016 році та виявленими серед документів Pandora, Brimipana була одним із двох основних джерел фінансування кіпрської фірми Soferco Trading Ltd, що належить дружині Козака Наталії Лавренюк. Brimpana надавала Soferco пряме фінансування через грошові перекази, а не як позики, що дозволяє припустити, що сім’я Козак стояла за Brimpana і навіть за Soferco.

Також Brimpana заплатила $1 млн фірмі Козака Turul Investments у грудні 2018 нібито для покупки австрійської фірми Onyx Aviation, яка була ліквідована протягом року.

У лютому 2021 року Козак, його дружина та три його проросійські телеканали потрапили під санкції РНБО за поширення антиукраїнської інформації, що фінансується Росією. Згідно з повідомленнями СБУ, Козак потім утік з України до Росії.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *