Порошенко закликав не визнавати легітимність “фарсу” Кремля: “Путін зарвався” (ВІДЕО)

Екс-президент Петро Порошенко закликає світову спільноту не визнавати легітимність нової Держдуми РФ через “виборів” в Криму і ОРДЛО.

З 17 вересня протягом трьох днів в Росії проводять “вибори” в Державну Думу. П’ятий президент України Петро Порошенко вважає, що результат голосування було визначено заздалегідь Кремлем.

“У цей фарс Кремль втягує сотні тисяч українців з Криму і Донбасу, яким, всупереч всім нормам міжнародного права, всунули російські паспорти”, – заявив Порошенко.

За його словами, участь жителів Криму і ОРДЛО в голосуванні тотожне захоплення Криму, прямого вторгнення регулярних підрозділів російської армії на Донбас і нападу росіян на український катер в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

 

Порошенко пропонує Банковій не визнавати ці вибори і переконати партнерів вчинити аналогічно.

“Організувати потужну хвилю засудження паспортизації як акту агресії проти України. Засудити це повинні і на рівні Генеральної Асамблеї ООН, і наші партнери по Європейському союзу, в тому числі за результатами саміту Україна – ЄС у жовтні”, – вважає екс-президент.

У зв’язку з систематичним ігноруванням Мінських угод, незаконної паспортизацією і за електоральну анексію Київ повинен домагатися посилення санкцій проти Росії.

Важливо також продовжувати боротися проти головного енергетичного проекту Кремля: “Енергетичний шантаж, закулісні дії Москви, накрутка ціни на газ майже до тисячі доларів за тисячу кубів повинні, як ніби тампон з нашатирем, привести до тями європейців, які вважають, що торгівля з Росією – бізнес , а не жорстка геполітіка. Путін зарвався, і це дає Україні ще один шанс зупинити “Північний потік – 2” “.

 

Порошенко пропонує діяти вже в найближчі дні – під час сесії Генеральної Асамблеї ООН в США.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *