Поки ми спали! Удар з моря: десант на готові. Майже пів сотні ракет – приготуватись всім!

Наразі в акваторії Чорного моря поблизу берегів України перебувають 5 ворожих кораблів з ракетами. Що ж стосується десантних, то їх використати ворог не може через постійну штормову погоду.

Про це під час телемарафону розповіла керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. Вона зауважила, що загроза з боку Чорного моря стосується не лише узбережжя нашої держави.

Керівниця пресцентру підкреслила, що вороже корабельне угруповання постійно чатує. Воно перебуває у північно-західній частині Чорного моря.

«Ще на початку березня вони (росіяни) проголосили так звану контртерористичну операцію. З якими терористами борються – незрозуміло. Напевно, це дуже самокритично, адже, крім них, там терористів інших немає», – підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що усі цивільні судна російські військові загнали до портів в Україні. І, ясна річ, їм заборонено виходити в море. Це небезпечно не лише через мінування, а й тому, що акваторією постійно курсують ракетоносці.

Відомо, що станом на ранок 22 червня у північно-західній частині Чорного моря перебувають 5 надводних, а також один підводний човен. Усі вони споряджені 44 крилатими ракетами типу “Калібр”.

«Я хочу зауважити, що ці ракети загрожують не лише південним регіонам, не лише узбережжю. Їхня дальність ураження наземних цілей – понад 2 тисячі кілометрів. Це дуже суттєва зброя, яка може бути застосована. І загроза дуже сильна», – підкреслила Наталія Гуменюк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *