Петро Порошенко: Ердоган зміцнив оборону України, незважаючи на погрози Путіна

Петро Порошенко назвав Реджепа Ердогана “великим другом України” і відзначив його внесок у зміцнення української армії.

П’ятий президент України Петро Порошенко подякував турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана, зазначивши його внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, незважаючи на тиск з боку глави Кремля Володимира Путіна.

Таку заяву екс-президент зробив в бесіді з журналістами, коментуючи підсумки Анатолійського дипломатичного форуму.

“Я подякував великому другу України (Ердогану – ред.), Людині, яка зробила величезний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави, зробила, незважаючи на тиск Путіна, реальні загрози, які були абсолютно чітко продемонстровані”, – сказав колишній глава держави.

Порошенко назвав високоефективним співробітництво між Україною і Туреччиною у військовій сфері і привів в приклад поставки Києву турецьких ударно-розвідувальних безпілотників Bayraktar TB2, які зарекомендували себе з позитивного боку під час бойових дій в Нагірному Карабасі.

За словами лідера “ЄС”, перед Києвом і Анкарою стоїть завдання формування структури безпеки в Чорноморському регіоні: необхідно не просто декларувати заяви про невизнання російської анексії Криму, потрібно відшукати робочі механізми, що дозволяють відновити суверенітет і територіальну цілісність України.

Порошенко повідомив про підтвердження Туреччиною своєї участі на вищому рівні в роботі Кримської платформи. Досягнуто домовленості використовувати різні форми цього майданчика для вироблення конкретних механізмів деокупації Криму.

За матеріалами dialog.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *