Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України.

Про відповідне рішення повідомили у мікроблозі Торгової інспекції з якості сільськогосподарської та харчової продукції Польщі (IJHARS) у Познані. 7127,7 кг морозива у ріжку вилучили з продажу через неправильне маркування – частина інформації була закрита, пояснили інспектори. Рішення було негайно виконано.

Це вже не вперше цього місяця українським продуктам забороняють доступ до польського ринку. 11 квітня IJHARS вилучила у місті Жешув дві партії печива загальною вагою 10,55 тонн, а за три дні до того – три партії українських бубликів загальною вагою 5,34 тонни. А в Любліні вилучили три партії українського морозива загальною вагою 8,48 тонни через його розморожування.

Крім того, на початку квітня на українську компанію наклали рекордний серед імпортерів штраф у розмірі 1,5 млн злотих (близько $380 тис.) за ввезення 11,5 тис. тонн технічного ріпаку та кормової пшениці як контрафакту через подальше їхнє використання. Також було ухвалено рішення щодо заборони імпорту з України партії 57,66 тонни томатної пасти через наявність цвілі.

Загалом, за словами головного інспектора IJHARS Пшемислава Жодкевича, протягом останнього року на кордоні було забраковано 1,4% партій продукції з України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *