Недільний вечір! Пост Надії Савченко пpигoлoмшив всіх без вийнятку: він був вбuтuй заради нас з вами. Нiхтo нe чeкaв

На честь річниці Революції Гідності ексдепутат України Надія Савченко звернулася до українців. Свое звернення вона опублікувала на сторінці у Фейсбук.

22 січня 2014 року на Майдані в Києві під час Революції Гідності в Україні був вбитий білорус Михайло Жизневський. Йому було 26 років.

12 листопада 2020 року під час мітингів за гідне життя Білорусі в Мінську був вбитий білорус з українським корінням Роман Бондаренко. Йому був 31 рік.

Хто ще й досі не думає що в нас, українців, з білорусами одна біда, одна доля і одна воля на два народи?!
Я чую голос білорусів і мені соромно і боляче від того, що не можу зробити для них більше, щоб допомогти і щоб не нашкодити. Щоб Білорусь не спіткала участь війни з Росією, як Україну.


Але й мовчати не можна, коли диктаторський режим влади гнобить свій народ! Рідний нам, білоруський, народ!
Тому кричу з білорусами в один голос:
ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ! ЖЫВЕ ВЕЧНА!!!
І читаю вірш в унісон білоруській мові українською мовою, написаний білорусом до українців.

Також Надія Савченко дала українцям поради, чим зайнятись під час карантину вихідного дня:

Під час карантину вихідного дня рекомендую всім доступний ютуб- театр вихідного дня.

У виставі “Тутэйшых” білоруського театру вольных Купалаўцаў (Янка Купала) в низкі історичних подій дуже влучно показано як бути Людиною, як бути собою, як бути гідною частиною своєї нації свого народу!

Раджу всім до перегляду виставу “Тутешній” і з нетерпінням чекаю гастролей білоруського театру вільних Купалівців в Україну. Із задоволенням куплю квиток.

Готуйте, на вихідних, ваші екрани і серця!
Рыхтуйце вашыя экраны і сэрцы!

Варто зазначити, що в свій час, президент Зеленський зазначив, що Україна підтримуватиме білоруський народ.

“Ми можемо дуже довго говорити про наш братський народ Білорусі, про історичну дружбу між нашими країнами, нашими сім’ями. Що таке кровопролиття? Ми ховали українців, яких вбивали на Майдані, ми бачили, як горіли як люди, так і будівлі. Те, що ми сьогодні бачимо, якщо влада Білорусі не зупинить ті дії, особливо дії правоохоронців, направлені проти свого народу, вони отримують дуже потужний результат і відповідь від власного народу. Якщо влада не знайде можливість діалогу зі своїми рідними людьми – цієї влади не буде”, – зазначив він.

А Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів популярним мемом на нещодавню заяву самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка про “спецслужби США в Києві”.

Лукашенко в п’ятницю заявив, що проти Білорусі нібито “працюють найпотужніші спецслужби світу”, зокрема, США нібито створили під Варшавою і в Києві “центри” спецслужб.

За словами Лукашенка, ці спецслужби за допомогою сучасних технологій і Інтернету “розхитують ситуацію на всій планеті”.

Кулеба ретвітнув цю новину в Twitter, додавши мем з “фейспалмом” капітана Пікара з серіалу “Стартрек” – що означає дикий сором.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *