На вечір! Медведчука викрили – бізнес процвітав! РНБО не зупиниться – Порошенко знав, “це нонсенс”!

Процес підготовки до запровадження санкцій проти проросійських політиків і їхнього бізнесу ніколи не зупинявся. Останні рішення РНБО щодо Віктора Медведчука та Тараса Козака готувались 6−8 місяців.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв’ю виданню Лівий берег.

«Якщо мова про останні рішення, які набули розголосу (запровадження санкцій проти нардепів від ОПЗЖ Медведчука, Козака, телеканалів і компаній, пов’язаних з ними), то це шість-вісім місяців. Це не такий процес, який можна зробити за день-два, це кропітка робота, яка передбачає збір інформації, її перевірку, верифікацію тощо», — сказав він.

Секретар РНБО додав, що Рада нацбезпеки — не єдиний орган, який займається цим питанням.

«Є Служба зовнішньої розвідки, яка нам допомагає, Головне управління розвідки Міністерства оборони, Служба безпеки, величезна кількість інституцій, які спільно з нами виконують державну справу. І вважати, що за цим стоїть тільки РНБО — не зовсім коректно», — сказав Данілов.

Відповідаючи на питання, чому санкції проти Медведчука не були запроваджені раніше, адже це дозволяло рішення Верховної Ради від 2018 року, Данілов сказав: «Всім зрозуміло, що розквіт пана Медведчука чомусь стався… („За президентства Петра Олексійовича Порошенка“, — репліка журналіста, — ред.) …Це ви сказали. Я мав на увазі, що після того, як Російська Федерація здійснила акт агресії: захопила Крим, почала війну на території Донецької, Луганської області. Раптово бізнес кума Путіна йде вгору в Україні – це нонсенс. Неприпустимі речі».

Секретар РНБО додав також, що «випадковістю» збагачення Медведчука займаються «профільні органи».

«Єдине можу сказати, що, як знаєте, було ухвалене рішення з умовною назвою „Труба“, коли наша з вами спільна власність з незрозумілих причин почала працювати на певну структуру, афілійовану безпосередньо з Російською Федерацією. У нас війна, а тут такий ґешефт», — додав він.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *