На кордоні РФ з Естонією зібралася черга з 700 авто, росіяни поспішають в Європу перед закриттям “залізної завіси”. Відео

На російсько-естонському кордоні вишикувалася черга з охочих залишити Росію. Перед контрольно-пропускним пунктом біля Нарви (РФ) чекають на свою чергу понад 700 транспортних засобів.

Про це очевидці поділилися в Telegram-каналах, у мережі також показали кадри затору на кордоні. За їх словами, всього в черзі – 753 транспортні засоби, 297 з них – це легкові автомобілі

У черзі на кордоні Естонії та РФ – понад 700 транспортних засобів

Жителі країни-агресора, які хочуть виїхати з РФ, скаржаться, що своєї черги перетнути кордон потрібно чекати не менше 22 години. Водночас водіям, які встигли попередньо забронювати місце у черзі, доводиться чекати по 10 годин на відкритій місцевості.

Як пишуть у соцмережах автомобілісти, затримки спостерігаються на інших пропускних пунктах.

Черга на російсько-естонському кордоні

Український журналіст Андрій Цаплієнко на своєму каналі в Telegram опублікував відео довгої черги на КПП і зазначив, що це може бути пов’язане з тим, що в Естонії затвердили заборону на в’їзд для росіян з естонськими візами. Вона починає діяти з 18 серпня 2022 року.

“Естонський кордон. Великий затор на виїзд з Росії. З 18 серпня починається заборона на в’їзд до Естонії росіян з естонськими шенгенськими візами. Всі ці люди поспішають поїхати до Гейропи з її нацистами, фашистами та базами НАТО. А як же “рускій мір”, панове?” – написав він.

Нагадаємо, уряд Естонії вирішив обмежити можливості громадян Росії просити тимчасову посвідку на проживання чи візу з метою навчання. Також політики внесли поправки до введених санкцій проти РФ та Білорусі.

Глава естонського МЗС заявив, що виступає проти видачі дозволів на тимчасове проживання російським ІТ-фахівцям, які працюють в Естонії. Урмас Рейнсалу вважає таку можливість “невиправданою” у світлі війни РФ проти України.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав країни Заходу заборонити в’їзд громадянам Росії. На його думку, це має стосуватися всіх росіян, навіть “хороших”, які залишили територію країни-агресора через незгоду з політикою російського диктатора Володимира Путіна.

Також прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін закликала не видавати громадянам Росії туристичні візи до європейських країн. Вона виступила за розширення загальних санкцій Євросоюзу. У той же час Чехія, яка головує у Раді ЄС, запропонує включити заборону на видачу громадянам Росії віз до нового пакету санкцій проти Москви. Це питання може бути розглянуте вже наприкінці серпня.

OBOZREVATEL

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *