Медведчук в ауті! Зеленський вліпив – ОПЗЖ в істериці, партії кінець – змели. Країна гуде!

Опубліковано дані опитування соцгрупи «Рейтинг», що проводилося 22−23 лютого, тобто вже після введення санкцій проти Віктора Медведчука і Ко. Підтверджується тенденція, яку я вже зазначав — введення санкцій проти Медведчука, його телеканалів і фінансових партнерів позитивно відбилося на рейтингах президента Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Володимир Фесенко. Далі без змін:

У порівнянні з січнем 2021 року рівень довіри до президента зріс з 37% до 44% і Зеленський очолив рейтинг довіри. Зріс (у порівнянні з початком лютого) і президентський рейтинг Володимира Зеленського — приблизно з 21% до 23%. До речі, я прогнозував, що санкції проти Медведчука більшою мірою вплинуть саме на підвищення рейтингу довіри до Зеленського і меншою мірою на його президентський рейтинг.

Президентський рейтинг Юрія Бойка, навпаки, знизився, приблизно з 17% до 11,3%. А ось президентський рейтинг Мураєва (власника телеканалу «Наш») зафіксовано на рівні 4,9% (президентські рейтинги в цьому випадку наводяться серед тих респондентів, які визначилися і братимуть участь у виборах). Думаю, що це вже наслідок перетікання частини аудиторії медведчуківських телеканалів на ідеологічно споріднений з ним телеканал «Наш».

Схожа тенденція і за партійними рейтингами. Ледь-ледь (на 1%) підріс рейтинг партії «Слуга народу», а ось рейтинги ОПЗЖ опустилися приблизно на 5%, і партія Бойка-Медведчука в результаті скотилася на третє місце в рейтингових перегонах.

Висновок такий. Заборона медведчуківських телеканалів найсильніше вплинула на рейтинги ОПЗЖ та її лідера. Зниження за два з половиною тижні дуже істотне — на 5−6%. Ось вона, роль партійних телеканалів як партійних організаторів і пропагандистів. Закрили цих пропагандистів — і рейтинги ОПЗЖ відразу ж попливли донизу.

Також дуже показово, що санкції проти Медведчука підтримала абсолютна більшість респондентів (58%). І рівень підтримки цих санкцій помітно вищий, ніж була підтримка санкцій щодо трьох телеканалів.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *