“Хотіли втопити, як кошеня”: Чапкіс шокував розповідями, про важкий період у своєму житті

90-річний український танцівник, хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс розповів в інтерв’ю журналісту, засновнику видання “ГОРДОН” Дмитру Гордону, що був одним з семи дітей в сім’ї, а народився з обличчям, густо зарослим волоссям, і його хотіли втопити, ” як кошеня “.

Про це йому потім розповідали старші брати і сестри.

“І коли народився мій син, він був точно таким же – від вуха до вуха весь заріс. Ми злякалися … Зараз нормальний гарний хлопець”, – сказав Чапкіс.

За словами артиста, його раннє дитинство в Кишиневі було голодним і холодним.

“11 осіб в глиняному будиночку. Окраїна Кишинева. Мене вранці викидали … Мені давали шматок мамалиги або шматок насіння стислих,” макуха “називається. Або патоки. Це як дьоготь: чорний, солодкий. Або шматок хліба, натертий часником. І на вулицю. А ввечері забирали “, – згадував Чапкіс.

Основним заняттям на вулиці були танці.

“Там була така міжнародна, інтернаціональна братва моїх років і старше. Румуни, молдавани, бессарабці, трансильванці, євреї, росіяни … Кого тільки не було на околиці міста … Циган було дуже багато серед нас. І ось ми танцювали з чотирьох-п’яти років. Лежав капелюх, в нього кидали хто скільки може. Барабан був, гармошка … Іноді я заробляв лей або два, прибігав: “Мама, я заробив”. З п’яти років почав трудовий шлях “, – зазначив артист.

Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі. У 1944-му його сім’я переїхала до Києва. Закінчив Київський інститут культури. Був хореографом в Театрі імені Івана Франка та заступником директора Театру драми і комедії на лівому березі, виступав у складі Академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського. У 2007 році заснував Школу танців Чапкіса. Був суддею кількох сезонів шоу “Танці з зірками”, яке виходить на телеканалі “1 + 1”.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *