Грандіозний прорив! Облога Херсону? ЗСУ вдається неможливе – сп0пелять всіх! Переможемо!

Через успішний контрнаступ ЗСУ, російські окупанти стягують на Південь свої війська. Якщо нам таки вдасться вигнати звідти окупантів, це повністю переломить хід війни.

Про це сказав військовий експерт Петро Черник. Він наголосив, що Південь України часто називають “ключем” до завершення війни росії проти України.

За його словами, хороша стратегічна передумова для посування лінії вогневого ураження впритул до кримського перешийка станеться, якщо ЗСУ вдасться:

звільнити правий берег Дніпра,
опустити вниз оперативну лінію на Запоріжжі, зокрема відбити Нову Каховку,
взяти в облогу Херсон тощо.

“Ми вже маємо достатню кількість західного артилерійського озброєння, і найголовніше РСЗВ HIMARS та MLRS 270. Ця зброя показала свою ефективність у використанні українців”, – сказав експерт.

Петро Черник наголосив, що якщо вдасться ці лінії посунути, то тоді дійсно досяжність тими боєприпасами, які ми маємо, ставить під загрозу кримський перешийок, яким зараз забезпечується значна частина окупантів не лише на Півдні, а й на Сході.

На його думку, це дійсно покращить наші позиції та передумови.

Якщо це станеться, у противника залишиться лиш одна серйозна “артерія” – кордон Луганської області. А це зовсім інша історія в частині загального протистояння,
– наголосив він.

Військовий експерт зауважив, що він виступає проти того, щоб брати Херсон штурмом.

“Все через те, що це місто може стати “другим Маріуполем чи Сєвєродонецьком”. Ми там понесли значні втрати, при тому, що оборонялися, а не наступали”, – сказав він.

Черник зазначив, що брати штурмом міську забудову – це потенційно кратні втрати.

Наш ворог підлий і він буде будувати “живі щити” та окопуватись у міській зоні тощо. Це найгірший сценарій і штурмувати таке величезне місто, на мій погляд, недоречно. А облога та виснаження противника рано чи пізно зробить свою роботу. Зневоднені люди воювати не можуть,
– відповів експерт.

Додамо, російські окупанти формують угруповання на херсонському напрямі. Існує ймовірність, що це робиться для здійснення походу у бік Миколаєва, Кривого Рогу чи блокування дій ЗСУ, вважає радник голови ОП.

Війська РФ завершують формування угруповання на херсонському напрямі. Його завданнями можуть стати похід у бік Миколаєва, Кривого Рогу або зупинка наступальних дій ЗСУ в районі траси Миколаїв-Херсон, що біля селища Посад-Покровське. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Він зазначив, що окупантів також непокоїть плацдарми Збройних сил України на березі річки Інгулець у районі Давидова Брода.

“На тій стороні десь штук 15 БТГ – на правій, на лівій як ближні тили 4-6. Ще є угруповання трохи південніше, яке там добирає. Загалом на театрі [бойових дій] близько 30”, – відзначив він.

Також ворог перекидає дуже великі сили на південь нашої країни. Зокрема понад 70 – 90% десантно-штурмових військ зараз перебувають безпосередньо на Півдні,
– зауважив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

Першою причиною є те, що ворог після обстрілів Антонівського і Дар’ївського мостів почав дійсно розуміти можливість і наслідки контрнаступу на Півдні.

А друга полягає в тому, що путіну буде надзвичайно важко пояснити як їх “успішна операція” могла призвести до того, що українські сили почали звільняти окуповані території.

Ростислав Смірнов пояснив, якби наші Збройні Сили пішли на Південному напрямку, а росіяни не стягнули б туди війська, то їх просто взяли б в оперативне оточення. Тоді ворог зазнав би дуже великих втрат, як в особовому складі, так і у військовому озброєнні.

Якщо ми відріжемо їх через ці два мости, то їм буде дуже важко. Звичайно, є понтонні переправи, але відступати з такою кількістю техніки й людей буде надзвичайно важко. Тому ворог, звичайно, готується до цього,
– пояснив Ростислав Смірнов.

Він наголосив, ми маємо розуміти, що ворог може вдатися до певної стратегії та контрнаступальних дій. Але ЗСУ готуються до цього.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *