Дані користувачів у небезпеці: зловмисники пошкодили бази даних мільйонів людей

Все частіше зловмисники намагаються заволодіти вигідною їм інформацією. Такі випадки можуть стосуватися не тільки однієї людини, а й мільйонів користувачів.

Зокрема, хакери викрали базу даних компанії “LifeLabs” – найбільшої у Канаді мережі медичних лабораторій.

Про це президент “LifeLabs” Чарльз Браун написав у відкритому листі до користувачів компанії.

“Завдяки активному спостереженню “LifeLabs” нещодавно виявила кібератаку, яка відкрила неавторизований доступ до наших комп’ютерних систем з інформацією про користувачів, що могла містити: ім’я, адресу, електронну скриньку, логін, пароль, дату народження, номер картки державного медичного страхування та результати лабораторних тестів”, – написав Браун.

Він наголосив, що після отримання інформації про кіберзлам компанія “повернула дані, зробивши платіж”.

“Ми зробили це у співпраці з експертами, знайомими із кібератаками й перемовинами з кіберзлочинцями”, – зазначив директор, не уточнивши виплачену злодіям суму.

За його словами, пов’язані зі злочином проблеми комп’ютерної системи були виправлені “й ми цілодобово працювали, аби створити додаткові застороги для захисту інформації”.

“Компанії із кібербезпеки повідомили нам, що ризик для наших користувачів через цю кібератаку є низьким, і що упродовж розслідувань вони не виявили жодних публічних витоків даних користувачів, у тому числі в “дарк неті” та інших онлайн локаціях”, – зауважується у листі.

Браун підсумував, що загалом зловмисники отримали доступ до даних близько 15 млн користувачів, переважна більшість яких проживають у канадських провінціях Онтаріо та Британська Колумбія.

Зауважимо, що сукупне населення Онтаріо та Британської Колумбії становить 20 млн осіб, тобто жертвами кіберзлочинців потенційно стали 75% їх мешканців.

Атакована мережа медичних лабораторій змушена була виплатити хакерам суму, яка не розголошується. В якості компенсації клієнтам, чиї дані викрали хакери, людям запропонували рік безкоштовного кіберзахисту з моніторингом даркнету та страхуванням від викрадення особистих даних”.

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/2840232-u-kanadi-hakeri-vikrali-dani-15-miljoniv-koristuvaciv.html?fbclid=IwAR1AvEMhkKWbmoWC9wnsymk1M31d7KxaO5u9MXov8MajwwRwX5Z-l3soUiU

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *