“Чорні ящики” розшифр0вано! Країні повідомили ш0куюче, прямо зараз: Винних не сховають

“Чорні ящики” літака Ан-26, що зазнав аварії під Харковом, розшифрували.

Про це щойно в ефірі телеканалу “Україна 24” повідомила голова підкомітету з державної безпеки і оборони Комітету ВР Ірина Верещук.

“Сьогодні нам доповіли, що “чорні ящики” були розшифровані. Спочатку були проблеми зі звуком, але зараз все розшифровано. Вже сьогодні приступаємо до оцінки того, що було в “чорних ящиках”, – сказала Верещук.

За її словами, слідчі розглядають три основні версії катастрофи.

“Розробляють, в основному, три версії – неправильно організація польотів була зроблена, помилка пілотів або людський фактор, і третя – технічна несправність”, – сказала вона.

Тобто, вже з дня на день, українцям повинні розкрити всю правду стосовно жахливої трагедії.

У свою чергу, причиною катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом міг стати людський чинник, який наклався на технічні несправності.

Про це у Facebook 30 вересня повідомив віцепрем’єр-міністр України, голова урядової комісії з розслідування обставин катастрофи Олег Уруський.

“Слідство розглядає кілька різних версій авіакатастрофи. Утім, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор у різних його проявах”, – написав Уруський.

За його словами, військові експерти і слідчі ДБР провели низку заходів, серед яких – призначення судово-медичних експертиз, виїмка документів з організації та проведення польотів, допит понад 40 свідків катастрофи.

“На окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збір фюзеляжу літака, уламки якого було перевезено туди з місця катастрофи”, – зазначив Уруський.

“Закінчення процесу розшифровування очікується цього тижня”, – повідомив віцепрем’єр.

Водночас на засіданні комітету ВР з нацбезпеки і оборони та розвідки головний інспектор Міністерства оборони Ігор Воронченко повідомив, що “чорні ящики” Ан-26 уже розшифрували, але необхідно провести ще низку експертиз.

“Версій остаточних немає. Або це людський фактор, або технічний фактор, або зовнішній. Розшифрували “ящики”, але ще будуть експертизи”, – заявив Воронченко.

Додамо, що єдиний, хто вижив під час падіння Ан-26 під Чугуєвом, курсант В’ячеслав Золочевський поділився першими спогадами після трагедії.

Він розповів, що вже 27 вересня, через день після катастрофи, перший раз встав із лікарняного ліжка. За словами хлопця, він народився у “залізній сорочці”.

Також стало відомо, що хлопець із великим натхненням чекав 3-го курсу навчання, адже він починався з льотної практики.

До трагедії Золочевський встиг налітати п’ять годин, а в день катастрофи мав збільшити свою практику до 8 годин. За словами юного захисника, на борту Ан-26 курсанти опановували навігацію, запуск двигунів і радіопереговори. Літак був оснащений 10-ма робочими місцями.

У момент падіння, згадав Герой, він сидів практично поруч із кабіною пілота.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *