20 хвилин тому! Термінове звернення Зеленського: Крим і Донбас. Велике возз’єднання – українці аплодують!

Президент України Володимир Зеленський під час урочистих заходів з нагоди Дня соборності у Запорізькій області висловив впевненість, що українці проголосять новий Акт Злуки у Донецьку та Криму.

Звертаючись до кримчан та громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей Зеленський нагадав, що понад 100 років тому було проголошено Акт Злуки та об’єдналися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається, що на честь святкування Дня соборності у Запоріжжі близько 1500 людей взялися за руки та поєднали береги річки Дніпро через новий вантовий міст.

З цієї нагоди Президент України Володимир Зеленський відвідав Запоріжжя та взяв участь у флешмобі “Живий ланцюг”.

Перший подібний флешмоб відбувся в січні 1990 року, коли понад мільйон людей з різних регіонів країни створили безперервний “живий ланцюг” від Івано-Франківська до Києва на знак єдності й соборності України.

“Сьогодні ми відзначаємо велике свято – День Соборності України. 103 роки тому почалося возз’єднання українських земель у єдину незалежну державу. 103 роки тому був проголошений Акт Злуки. Це дійсно знакова подія в історії державотворення України, яка дає дві важливі настанови для всіх наступних поколінь. Якщо не припиняти боротьбу – рано чи пізно єдину й незалежну державу буде стовідсотково відновлено. Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачено”, – сказав Президент перед початком флешмобу.

Він додав, що у майбутньому в українців обов’язково з’являться нові традиції.

“Сьогодні Донбас і Крим, на жаль, відірвані від України вже вісім років. Але для нас цей час – немов століття. Я знаю, що ми точно будемо разом. І впевнений, не через віки, а якомога швидше. У Донецьку і в Криму ми з вами обов’язково проголосимо новий Акт Злуки й будемо відзначати це щороку”, — заявив президент України.

За словами Володимира Зеленського, пам’ятаючи про першу настанову, покоління борців за свободу України до 1991 року не здавалися, щоб відновити незалежність нашої держави. А завдання нашого й усіх наступних поколінь – пам’ятати про другу настанову, щоб зберегти цю незалежність.

“Наші погляди, відмінності, бачення можуть бути абсолютно різними, але ніколи не мають стати вищими, ніж Україна, неподільна та незалежна. Так, об’єднатися по-справжньому складно, непросто. Тільки сильний народ може стати єдиним. Тільки єдиний народ може створити сильну країну, яка живе, яка будує лікарні, стадіони, літаки, кораблі, яка зводить знакові об’єкти”, – наголосив Глава держави.

Президент також звернувся до кримчан та українців, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донеччини й Луганщини:

“Понад сто років тому був проголошений Акт Злуки. Возз’єднались століттями одірвані одна від одної частини єдиної України. Сьогодні Донбас і Крим, на жаль, відірвані від України вже вісім років. Але для нас цей час – немов століття. Я знаю, що ми точно будемо разом. І впевнений, не через віки, а якомога швидше. У Донецьку і в Криму ми з вами обов’язково проголосимо новий Акт Злуки й будемо відзначати це щороку. Погодьтесь, є традиції, які мають обов’язково з’явитись у майбутньому”.

Нагадаємо, що ще раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає проведення референдуму про статус окупованих територій ОРДЛО і Кримського півострова.

“Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. Й тут питання не в статусі. В нас може бути таке в житті. Це (референдум – ІФ) може бути щодо Донбасу, щодо Криму”, – заявив Зеленський в ефірі телеканалу “1+1”, відповідаючи на запитання журналістки про те, чи хоче він порадитися з українцями стосовно статусу окупованих територій.

Крім того, президент допустив і проведення референдуму про припинення війни.

“Це (референдум – ред.) може бути загалом щодо припинення війни. Так може бути, що хтось, якась країна, нам пропонуватиме ті чи інші умови. Так може бути. Сьогодні цього немає точно. Тут немає жодних секретів у мене від суспільства, я такими речами не жартував би й точно секретів не мав би, тому що це дуже важливі речі, які стосуються нашого статусу,… наших територій. Але якщо буде якийсь такий складний виклик, я точно радитимуся з нашим суспільством”, – наголосив глава держави.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *