Журналіст Данило Мокрик прокоментував дії Генпрокуратури в суді по беркутівцям, яких звинувалували у розстрілах на Майдані:

“Вчора в прямому ефірі Рябошапка і Ко остаточно знищив Генеральну прокуратуру задля домовленостей Путіна і Зеленського. Групу прокурорів змінили задля “швидкого судового розгляду”. Це – абсурд, закон і близько не передбачає такої причини. Цим прокурорам Генпрокурор дав абсолютно незаконну письмову вказівку просити відпустити беркутню під особисте зобов’язання задля обміну. Тобто наказав прокурорам прямо просити дозволити обвинуваченим втекти від правосуддя.

І вони це все слухняно виконали.

Ось це – реальна реформа ГПУ, яку провели Рябошапка, Чумак і Ко. А не оця вся переатестація, якою вони хваляться.

Сьогодні декілька людей нагнули цілу ГПУ під “благо”, яким вони вважають обмін з беркутнею.
Завтра вони так само, попри усі закони, нагнуть ГПУ під ще щось, що вони називатимуть “благом” завтра. Такі нагиби ніколи не є одноразовими. Бо взагалі, канєшна, закон, але для хорошої справи можна його і цейвово. Головне, щоб президент сказав, що справа – хороша.

Моя рекомендація: кожного наступного разу, коли команда Генпрокурора щось там апелюватиме до закону – майте це на увазі. Для них закон – це дуже вторинна штука. Іноді – просто перешкода, яку треба якось обійти.” – написав Мокрик.