Українців попередили, що буде після оновлення даних у ТЦК

З 18 травня, набуває чинності новий закон про мобілізацію. Впродовж наступних 60 днів чоловіки віком від 18 до 60 років повинні обновити свої військово-облікові дані. Це можна зробити трьома способами: звернутися до ТЦК або СП, зареєструвати електронний кабінет і здійснити оновлення дистанційно через нього або звернутися до ЦНАПу. Крім того, чоловіки з обмеженим статусом придатності повинні пройти переогляд обов’язково протягом 9 місяців.

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін заявив, що всі громадяни, які прийдуть до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних, будуть направлені на військово-лікарську комісію, повідомляє РБК-Україна.

“Військовообов’язаний громадянин, який прибуває для уточнення своїх військово-облікових даних, однозначно буде направлений на ВЛК, навіть якщо йому надають відстрочку”, – сказав він.

Майор пояснив, що інформація про придатність до військової служби, яку визначає ВЛК, є одним з пунктів військово-облікових даних.

“Тому не потрібно цього боятися чи звинувачувати ТЦК у незаконності такого спрямування”, – заявив речник.

Істомін також розповів, що придатність встановлюють ВЛК, до складу яких входять цивільні лікарі, які не мають жодного стосунку до ТЦК та СП.

Водночас надання відстрочок – це компетенція ТЦК.

“Якщо громадянин не принесе документів, які підтверджують його право на відстрочку, якщо він не скаже про це у ТЦК, то зрозуміло, що ми й не зможемо її оформити”, – розповів майор.

За його словами, у ТЦК та СП потрібно приходити з особистими та військово-обліковими документами: паспортом, ідентифікаційним кодом, військовим квитоком (або тимчасовим посвідченням). А для оновлення даних потрібно брати всі документи, які підтверджують зміни цих даних.

Раніше повідомлялося, що буде тим чоловікам, які не повідомлятимуть ТЦК про зміну місця проживання.

Нагадаємо, є роз’яснення, чи можуть арештувати авто чи нерухомість, якщо не обновити дані у ТЦК.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *