“Суми. Поспішала сьогодні на роботу… Біля лікарні помітила чоловіка, який міцно обіймав 9-10-річного хлопчика…”

Продаж землі іноземцям.

***
Вранці відбулося веселе.
Саме – спонтанне засідання аграрного комітету.

Планували на після обіду: зібратися, обговорити все з толком, але зустрілися за десять хвилин до пленарки.
За ці ж десять хвилин комітет визначився з пріоритетним для себе (їх було багато) законопроектом, який регулює відкриття ринку землі.
Це номер 2178-10. почитала )
З цікавого (що хвилює всіх).
Продажу землі іноземцям.
Значить. Якщо українська компанія з іноземним власником працює на нашому ринку менше трьох років – продавати їй землю заборонено.
Якщо більше трьох років – велкам з розпростертими обіймами.

Такий собі компроміс)))
Нагадує норму, яка забороняє участь у виборах «свежезарегестрірованной» партії. Що сильно підвищує вартість на «ринку» партій, які є такими лише на папері, але ось зате на обліку в Мін’юсті давно складаються.
Купуєш, перебрендіруєшь і вся справа.

Так і тут)

Аграрний комітет за 10 хвилин підтримав законопроект про продаж землі. Засідання комітету провели вранці, а не після обіду, як планувалося.

Аграрний комітет за десять хвилин рекомендував Раді прийняти в першому читанні законопроект про продаж землі в редакції депутатів. Про це у Верховній Раді повідомив член Комітету з питань аграрної політики та депутат «Батьківщини» Вадим Івченко, передає кореспондент LB.ua.

«Ще в середу було прийнято рішення про те, що сьогодні в 14-30 буде продовжено засідання нашого комітету, де будуть розглянуті земельні законопроекти. Але сьогодні вранці за 10 хвилин були розіслані смс про проведення такого засідання перед засіданням парламенту. На ньому за 10 хвилин було прийнято рішення без узгодження з нами (Прим.: про рекомендації прийняти в першому читанні законопроект Реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019). Ми вимагаємо не брати такі чутливі питання для українського народу не публічно і в закритому режимі», – заявив він.

Івченко підкреслив, що «це рішення Комітету – нелегітимне».

Відзначимо, що на сайті аграрного комітету ще до початку ранкового засідання Ради дійсно з’явилася інформація про рішення.

«18 жовтня 2019 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. За результатами розгляду питань порядку денного прийнято наступне рішення: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Нікітіної М.В., Нагаєвський А.С., та іншими (Реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019) ».

Івченко нагадав, що на розгляді Комітету залишається 10 альтернативних законопроектів по землі. І розгляду, як того вимагає процедура, як голосування по ним не відбувалося.

Депутат додав, що опозиція наполягатиме на проведенні засідання комітету в 14-30 для продовження публічного обговорення всіх законопроектів.

Відзначимо, що раніше глава Комітету Микола Сольський, «минулого четверга ми зареєстрували альтернативний (Прим.: урядовому і інших депутатських) Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (Номер, дата реєстрації: 2178 -10 від 10.10.2019) авторства групи депутатів. Швидше за все, законопроект (Прим.: за регламентом, разом з усіма іншими зареєстрованими законопроектами по землі) буде винесено на розгляд в парламенті через кілька тижнів», – зазначав він.

Сольський також підкреслював, що в цьому законопроекті враховані принципові вимоги аграріїв і пропонується компроміс із ключових питань.

«Зокрема, прописана нові формулювання норми про право купівлі землі юридичними особами. А саме, запропоновано, щоб ринок землі с/г призначення для юросіб, де кінцевими бенефіціарами можуть бути іноземні громадяни, був відкритий тільки з 2024 роки (Прим.: в редакції Кабміну такого обмеження по термінах немає). Зроблено тільки виняток для підприємств, які не менше трьох років вже працюють на території України», – підкреслив він.

За матеріалами Соня Кошкина

Джерело: bestpost.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *