Перемога України у vlйнl 2024 року: відомий військовий оцінив, чи можливо це

За його словами, українцям потрібно готуватися до затяжної та важкої війни.

Новий командир батальйону “Вовки да Вінчі” Сергій Філімонов на позивний “Філя” відповів, чи можлива перемога України у війні з Росією 2024 року.

В ексклюзивному інтерв’ю журналістці ТСН Наталі Нагорній військовий сказав, що, на його думку, наша перемога можлива в найближчі роки.

За його словами, українцям потрібно готуватися до затяжної та важкої війни.

“І ми маємо розуміти, що Путін і Росія розраховують на наше виснаження, на виснаження наших партнерів. Постійний цей наратив, що ось-ось, їх уже майже припиняють підтримувати, їм уже майже не дають нічого, в них майже там нічого немає. Тобто вони реально готують людей, що вони воюють на виснаження, і вони реально це роблять. І знову повторюсь: маленька радянська армія ніколи не переможе велику радянську армію. Якщо чисто по ресурсу людському, фінансовому і так далі, в них він набагато більший”, — розповів Сергій Філімонов.

Він каже, що росіянам вигідніша війна в довгу.

“Для них дуже важливо мати умовно якийсь мир з нами або перемир’я зараз. Для того, щоб підготуватися, виправити помилки, підготувати особовий склад, озброїтися і напасти з новими силами”, — каже військовий.

За його словами, нас у жодному разі не влаштовує мир чи перемир’я.

“Той, хто каже про мир, про зупинку війни, зупинку бойових дій — це зрадники. Я кажу одразу, бо у нас одна дорога — це вбивати їх. І нам треба вбивати їх хоча б десять тисяч на місяць. Якщо менше, то будуть проблеми. Звідки така цифра? Коли ми вбиваємо підготовлених бійців і мотивованих, вони змушені відправляти на фронт непідготовлених. І це впливає і на деморалізацію, і на багато іншого. Тому нам треба їх постійно вбивати. Весь час, що ми їх перестанемо вбивати, поставимо на паузу, вони навчаться, перегрупуються, озброються, полагодяться, відпочинуть і почнуть по-новому”, — розповів Сергій Філімонов.

Сергій Філімонов і Наталя Нагорна / Фото: ТСН.ua

Військовий вказав на важливий момент: нападає Росія, а не Україна. А відпочити — це нормально, перш ніж нападати далі.

“А якщо, скажімо, все, війна закінчилася. Люди скажуть, навіщо мобілізуватися? Там же війна вже закінчилася, бо вона позиційна, взагалі не цікава, по три постріли. Як це було з мінськими домовленостями. Люди починають розслаблятися, розбігатися, а у нас справді люди втомлені. Для нас це негатив. Нам потрібні бойові дії, щоб нам допомагали партнери”, — каже Сергій Філімонов.

За його словами, нам вигідно лише, щоб Росія покинула нашу територію, але цього не станеться.

“Якщо Росія не буде наступати, то наступати доведеться нам. Якщо Росія буде наступати, то, я вважаю, нам буде ефективніше тримати активну оборону і знищити якомога більше росіян, а потім знову ж таки наступати”,  — каже військовий.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *