Наче сюжет з фільму жaxiв: У Києві “накрили” клініку чорних трансплантологів

У Києві поліція накрила приватну клініку, яка підозрюється в торгівлі людськими органами на чорному ринку. У медцентрі вже пройшли обшуки. Керівництво заперечує всі звинувачення.

Про обшуки в київській приватній клініці “Медичний центр Інститут сімейної медицини плюс” розповіло видання “Інформатор”.

Правоохоронці прийшли в “Медичний центр Інститут сімейної медицини плюс”, що на вулиці Курнатовського в Києві, ввечері в четвер, 17 жовтня. У розробці дана клініка була вже давно, стеження за нею вели співробітники Департаменту по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. По всій видимості, були виявлені докази незаконної діяльності клініки – торгівлі людськими органами на чорному ринку.

В ході обшуків були виявлені контейнери з рідким азотом і красномовними написами “нирки” і “серце”. По всій видимості, саме в них і зберігалися вилучені органи. Слідчі підозрюють, що органи медики вирізали у викрадених людей.

Під час обшуку слідчі також виявили величезний сейф. Розкрити його поки не вдалося, так як він був зроблений на замовлення. Навіть гідравлічні ножиці, які привезли співробітники ГСЧС, не змогли його відкрити. Правоохоронці вважають, що там знаходяться документи, а також гроші. Важливо відзначити, що керівництво медцентру категорично заперечує всі звинувачення. Вони намагалися чинити опір обшуку на тій підставі, що в клініці знаходиться іноземна пацієнтка і її спокій може бути порушений. Крім того, вони звинувачували поліцію в тому, що ті намагаються зіпсувати імідж не тільки клініки, але і всієї України на міжнародній арені.

За матервалами Діалог

Джерело: startko.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *