Московський патріархат оголосив “священну” vlйну проти України: що пропонує Ярош

Екслідер “Правого сектору” закликав до негайної ліквідації в Україні УПЦ МП.

Після того, як так званий “Всесвітній російський народного собору” під головуванням голови Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Московського Кирила видав “наказ”, у якому війна проти України називається “священною”, командувач Української добровольчої армії та екслідер “Правого сектору” Дмитро Ярош закликав до негайної ліквідації в Україні УПЦ МП.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Московська секта, так звана УПЦ, має бути негайно ліквідована в Україні! Московські попи-заробітчани, це “шторм-z” в українському тилу”, – вважає Ярош.

Екслідер “Правого сектору” вважає кожного єпископа чи священника цієї церкви, яка контролюється з Москви, гіршим за “московську маріонетку” Папу Римського.

“Всі вони або відверті вороги, або латентні… Хто бажав перейти на бік Українців, той вже у нас. Геть московську сатанинську церкву!” – закликав громадсько-політичний діяч.

Як повідомлялося раніше, 27 березня під час соборного з’їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов’язаних із цією церквою громадських діячів було ухвалено документ, в якому так звану “спеціальну військову операцію” проти України названо “священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “Утримуючого”, що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією. Хоча в цьому документі конкретно не згадується УПЦ МП, цей документ може припинити або значно обмежити її діяльність.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *