Депутат від “Опозиційної платформи — За життя” Нестор Шуфрич заявляє, що полював у Намібії на диких тварин “з дозволу уповноважених на це національним урядом органів”. Про це повідомила пресслужба Нестора Шуфрича.

“Полювання, про яке було описано в ЗМІ, велося з дозволу уповноважених на це національним урядом органів, предметом відстрілу був самець не репродуктивного віку, агресивного характеру, який підлягав відстрілу”. – сказано в повідомленні.

Деталі: Нестор Шуфрич стверджує, що предметом його мисливського інтересу були “виключно самці зрілого віку, що втратили здатність давати потомство і що представляють небезпеку як для більш молодих самців, так і для місцевих жителів в окрузі”.

Згідно із повідомленням, Шуфрич востаннє їздив на таке полювання на Африканський континент в 2013 році. У повідомленні пресслужби Шуфрича не вказано про самців якого саме виду тварин йдеться.

Передісторія: Раніше ЗМІ поширили фото, на яких Шуфрич хизується вбитими в Африці дикими тваринами.

Відомий український блогер Олексій Голобуцький так прокоментував цю заяву пресслужби політика:

“Тут Шуфрич настільки невдало вирішив роздути щоки і продемонструвати власну маскулінність і шляхетність, що довелось виправдовуватись неспроможністю до репродукції.

Наскільки ж це смішно й нікчемно виглядає – спроби таких як Шуфрич зобразити з себе шляхетного лорда 19 сторіччя! Це поза тим, що просто бридко.” – пише блогер у своєму Фейсбук.