Блогер про закриття фабрики в Прилуках: “Це не державна політика і ніяка не стратегія. Просто хтось чекав, що занесуть, але не занесли.”

Українці не стануть здоровішими, якщо закрити тютюнову фабрику в Прилуках, як вже почали писати прихильники нової владної команди. Курців не зупиняють акцизи, ризик раку, незручності, пов’язані з пошуком місця для куріння і маса інших речей. Природно, не зупинить їх і відсутність вітчизняних сигарет. Палитимуть імпортні. Таку думку в своєму блозі висловив блогер Сергій Марченко.

Він зазначає, дійсно, це нерозумно: розповідати про створення спеціальних безподаткових зон, залучення інвесторів, гарантій президента, а потім приймати закони, що зупиняють виробництво вже існуючих інвесторів.

За словами блогера, ще більш нерозумно обіцяти кінець епохи бідності і знищувати найбільших донорів бюджету. Власник Прилуцької тютюнової фабрики, ВАТ, заплатив торік 16 млрд грн податків. Для порівняння, це майже п’ять річних бюджетів Чернігова (3,4 млрд грн). Блогер підкреслює, це не державна політика і ніяка не стратегія. Це просто хтось чекав, що занесуть, але не занесли.

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *