2 години тому! 3ДАЛИ ціле місто? Фр0нt РФ nосunався- ЗСУ nрuжалu. Всі до кордонів!

Так звані російські військові “блогери” увімкнули “режим мовчання” навколо Вербового. Схоже вони почали розуміти, що втрачають окуповані території, того почали мовчати.

Про це повідомляє український військовий журналіст, який був який був на передових позиціях і розповів про ситуацію на фронті та про перебіг контрнаступу на Запорізькому напрямку.

На думку журналіста, ЗСУ наближаються до кульмінації боїв біля Роботиного і Вербового.

“У Мережі з’явилися відео, як українські солдати перетинають лінію так званих “зубів дракона” на “лінії Суровікіна”. Є ще цікаве відео, як російський безпілотник “бомбить” окопи, де до того були російські військові. Тобто, це означає, що там їх немає. Ці окопи – приблизно за кілометр на захід від села Вербове. Воно стає ключовою точкою”, – каже журналіст.

За словами журналіста, пропагандистські блогери практично перестали інформувати про дії окупантів на цій ділянці фронту, що може вказувати на режим цензури. Український військовий журналіст припускає, що росіяни, ймовірно, перекидають сюди резерви.

“Окупанти вважають, що кульмінація літньої кампанії наближається, і хочуть використати свою головну перевагу — кількісну. Для нас ситуація непроста. Напрямок на Токмак – вихід на залізничний вузол, через який ворог хоче зв’язати Росію, Донбас і Крим.

Прорив у бік Токмака залишається неясною перспективою. Нестача засобів розмінування не дає нам можливість створити достатньо широкі коридори в мінних полях”, – говорить журналіст.

Проте ЗСУ продовжують рухатися на даному напрямку.

Зазначимо, що через великі втрати військові РФ перекидають підрозділи й техніку з Донецького, Луганського та Харківського напрямків на Запорізький це підтверджує і боєць “Легіону Свободи” Костянтин Денисов.

За словами військовослужбовця, їх перекидають для стримування наступу українських військ:

“Десантно-штурмові дивізії перекинули. Деякі підрозділи, які стояли на кордоні Донецької і Запорізької областей, теж перекинули. Тут в них від початку вторгнення лінії фронту тримали здебільшого мотострілецькі полки, потім усілякі мобілізовані, загони “Барсу”, – сказав він.

Боєць додав, що коли почався серйозний “замєс”, то вони перекинули вже серйозні підрозділи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *