Зрада з НАТО! У Зеленського відповіли: тепер все зрозуміло – вся правда про вступ України!

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що українська влада поки що не робитиме кроки щодо вступу в НАТО через позицію окремих країн-членів.

“Ми хочемо, щоби (в НАТО – ред.) було розуміння й визнання того, що Україна є наріжним каменем у системі безпеки на Європейському континенті”, – зазначив Жовква в інтерв’ю для видання Financial Times.

“Якщо члени НАТО не визнають справжню ситуацію із тим, що відбувається в Європі й Україні, тоді цей документ стане просто ще одним папірцем, абсолютно неважливим. Члени НАТО відмовили нам у нашому бажанні (стати членом Альянсу – ред.). У цьому напрямі ми поки утримаємося від будь-яких кроків”, – додав Жовква.

Він також наголосив, що в новій версії НАТО зобов’язане прибрати будь-які згадки про необхідність побудови “партнерства” з Росією.

Крім того, Альянс повинен вмістити в документу чіткі й однозначні попередження Росії стосовно її агресивних намірів.

Посадовець Офісу президента вважає, що НАТО не повинне “соромитися” бути жорстким з Росією.

До обговорення цього питання доєднається і президент України Володимир Зеленський. Він повторить вимогу про договірні гарантії безпеки України після завершення війни з Росією.

«Нам потрібна система гарантій безпеки для моєї країни. Коли наступного разу станеться агресія або [Росія] знову подумає про агресію, вони і ми повинні зрозуміти, як працює система», — зазначив представник Офісу президента.

Українська влада очікує, що на саміті Альянсу підтримають необхідність посилення військової співпраці з Україною та окремо скоригують пріоритети військово-політичного блоку в контексті найбільшої війни на Європейському континенті з 1945 року.

Крім того, Альянс повинен вмістити в документу чіткі й однозначні попередження Росії стосовно її агресивних намірів. До обговорення цього питання доєднається і президент України Володимир Зеленський. Він повторить вимогу про договірні гарантії безпеки України після завершення війни з Росією.

Наступний саміт НАТО повинен відбутися 29 – 30 червня у Мадриді. Саме тоді, ймовірно, оголосять про приєднання до Альянсу Фінляндії та Швеції. Запрошення на зустріч також отримала Україна.

Важливо, що на саміті представники США планують анонсувати нові механізми посилення європейської безпеки, а союзники України планують погодити довгостроковий пакет допомоги Україні.

Також Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон використовуватиме саміти G7 та НАТО, щоб закликати Францію та Німеччину збільшити військову підтримку України, а також застерегти їх від будь-яких спроб підштовхувати президента Володимира Зеленського до “поганого” миру з Росією за рахунок територіальних поступок.

Зустрічі в Німеччині та Іспанії дають Джонсону шанс поговорити про сильну британську підтримку Києва, пише Idependent.

У Баварських Альпах британський прем’єр має намір застерегти колег-лідерів G7 від “втоми” щодо боротьби України проти режиму Володимира Путіна в Росії.

“Занадто багато країн кажуть, що це європейська війна, в якій немає необхідності… і тому тиск зростатиме, щоб, можливо, примусити українців до поганого миру”, – сказав Джонсон.

Бритнський прем’єр-міністр додав:

“Звертаюся до колег по G7 і, зокрема, по НАТО – зараз не час погоджуватися і закликати українців погоджуватися на поганий мир, на мир, заради якого їм пропонується відмовитися від частини своєї території в обмін на припинення вогню”.

Офіційний представник Джонсона повідомив, що прем’єр кине виклик колегам-лідерам G7, щоб вони “надали президенту Зеленському та Україні можливість досягти бажаного результату”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *