Тепер нам пропонують російську консерву. По-іншому до інформації з приводу можливого призначення прем’єр-міністром України Сергія Тігіпко ставитися неможливо.

Вірю свідченням журналіста Eugeny Spirin про те, як у ніч з 8 на 9 квітня 2014 року цей нинішній «кандидат у прем’єри» приїхав до Луганську і прийшов до захопленої будівлі СБУ. Далі пряма мова:

– Его сопровождали вооруженные головорезы террориста-песенника Алексея Мозгового. Толпа у СБУ, а это были местные люмпены вперемешку с гастролерами из Ростовской области, разогрелась сиськами Арсенала міцне. Градус веселья повышался, потому, пока Тигипко шел в окружении людей с автоматами, ему чуть не разорвали пиджак, улюлюкали, кричали и свистели. Но Мозговой провел его внутрь здания. Тигипко провел там очень много времени, о чем он говорил, с кем (тогда внутри находилась «армия юго-востока», Валерий Болотов, Ципкалов и другие деятели первой волны, все они мертвы), наверное мы не узнаем. Когда стемнело и была уже ночь, Тигипко также вывели из здания, под охраной и повели в сторону его автомобиля. Мы с Костей Реуцким стояли рядом, кто-то дернул Тигипко за рукав. Я дрожащими руками достал мыльницу и включил видеозапись. Тогда впервые я увидел людей с калашами и даже, кажется, пулеметом. Я очень боялся снимать, руки мокли, а мыльницу я прятал. Тигипко остановился и сказал в толпу: «Пацаны, все нормально, через месяц мы в России». Головорезы провели его в авто и он уехал.

Лінк на запис є у Євгена на сторінці.

Через місяць Євген поїхав з Луганську. Назавжди.

І саме словам Євгена я вірю. На відміну від слів Тігіпко.

Але не забувайте, що може бути ще один варіант. Вкид інфи про Тігіпка з тим, щоб поки тут всі між собою з’ясовуватимуть стосунки і витрачатимуть на це сили і слова, прем’єром вдасться протягти зовсім іншу кандидатуру. Тому що персонально для Тігіпка в такій пропозиції не так вже багато гарного. Слава, яку теж любить Тігіпко, у нас має діставатися лише одній людині в країні і ви знаєте прізвище цього Зеленського. Фінансове благополуччя, яке не менш важливе для Тігіпко, навряд чи буде досягнуте на цій посаді без смотрящіх юзіків.

ФБ, як ви знаєте, ховає пости з лінками на ютуб, тому в першому коментарі є лінки на відео інтерв’ю, яке
Myroslava Gongadze взяла у Тігіпко для Голосу Америки в квітні 2010 року. До речі, прекрасний зразок, як потрібно задавати питання, щоб з’ясувати ВСЕ.

В інтерв’ю є багато важливих речей, артикульованих Тігіпко того часу. Коли все було відносно спокійно. Особливо цікаво про те, що б він робив на місці Януковича, чи пішов би на поступки Росії? Відповів – пішов би. І навіть аргументував доцільність. Сказав, що поступки в обмін на Чорноморський флот – допустимі.

Ну, здрастуй, руський мір. Замаскований під умноє ліцо тєхнократа Тігіпка.

Зоя Казанжи