Злили! Данілов розлючений – у РНБО “кріт”, таємні документи: спливла секретна інформація – удар по країні!

Деякі особи, проти яких вводилися санкції Ради нацбезпеки та оборони, змінювали бенефіціарів власних підприємств перед застосуванням санкцій. Це може свідчити про те, що підсанкційні особи могли бути попереджені про застосування до них обмежень.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Щоразу кількість часу між засіданнями РНБО та указами президента, які уводили в дію рішення Радбезу, збільшувалося, стверджують журналісти. Спочатку, у лютому 2021-го, стверджують розслідувачі, рішення та указ Зеленського виходили в один день. Вже влітку час між рішеннями РНБО та указами президента розтягнувся до 6-7 днів.

У розслідуванні йде мова про те, що деякі фігуранти санкцій РНБО, як, наприклад, власник футбольного клубу “Минай” Валерій Пересоляк, переписали свої активи у проміжок часу між указами та рішеннями.

Також журналісти згадують імена Віктора Шермана, Олександра Черепинського, Едуарда Кукоби, Олександра Акста. Їх РНБО звинувачувало у контрабанді.

Секретар РНБО Олексій Данілов так прокоментував інформації про можливі джерела інформації у держоргані.

“Звідки я знаю, хто що робить? Дивіться, якщо є якісь факти давайте будемо їх…Ви кажете витоки, як доведений факт. Скажіть хто, які компанії. Давайте офіційного листа нам пишіть, набагато простіше буде спілкуватися”, – сказав Данілов.

У Bihus.Info кажуть, що не отримали детальної відповіді від РНБО. Журналісти також підкреслюють, що Данілов на засіданні РНБО від 30 липня назвав у прямому етері імена трьох підсанкційних контрабандистів. Серед них, зокрема, був і Акст, якого звинувачують у контрабанді через фірму “Преміум-пакет”. Указ президента про імплементацію санкцій вийшов через 68 днів.

Нагадаємо, 14 травня Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення запровадити санкції проти 557 осіб, які вважаються “злодіями у законі”, та 111 іноземних “кримінальних авторитетів”.

4 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо впровадження санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб, пов’язаних із контрабандою.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що впровадження санкцій відносно так званих “злодіїв у законі” суттєво вплине на зниження рівня злочинності в Україні.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у рішенні щодо впровадження санкцій була допущена помилка щодо 108 осіб. 22 жовтня керівник МВС Денис Монастирський повідомив, що Міністерство внутрішніх справ звільнило керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції через помилки при запровадженні санкцій РНБО проти “злодіїв у законі” та кримінальних авторитетів.

“Була проведена службова перевірка, внаслідок чого було звільнено низку осіб з Національної поліції, зокрема керівництво Департаменту стратегічних розслідувань”, – повідомив він.

За словами Монастирського, у рішенні РНБО містились технічні помилки.

“Щодо технічних виправлень, які були здійснені Радою нацбезпеки і оборони – дійсно, Міністерство внутрішніх справ провело оцінку виконання санкцій. Були виявлені технічні зміни у прізвищах, зокрема латиницею. Певні букви не відповідали тим даним, які знаходяться в паспортах, зокрема закордонних, цих громадян”, – пояснив міністр.

Він розповів, що в окремих випадках була змінена або не відповідала дійсності дата народження, а подекуди було вказано інше громадянство підсанкційних осіб.

“Усього таких технічних виправлень було зроблено 108”, – додав Монастирський.

Міністр наголосив, що попри це кримінальні авторитети не зможуть уникнути санкцій.

22 жовтня ДБР виявило, що більшість контрабандистів зі списку РНБО відновили діяльність.

“Працівники ДБР провели ряд обшуків за місцем проживання “контрабандистів” та їх спільників, які відновили протиправну діяльність на території Одеської, Київської областей і міста Києва”, – йдеться у дописі.

Як стверджують правоохоронці, підсанкційні громадяни провели перерозподіл контрабандних потоків – були залучені нові юридичні особи, які не увійшли до санкційних списків.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *