Збр0я буде! В Зеленського влупили – увесь світ за Україну. Боротимемось разом – погрозам кінець. Тільки вперед!

Глава МЗС України Дмитро Кулеба анонсував, що кількість партнерів, які постачають Україні зброю, зросте. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Британія – дуже важливі, швидкі поставки. Американці – поставки. Є й інші країни, про які ви скоро дізнаєтеся публічно. Вони допоможуть нам зміцнити нашу обороноздатність.

Безумовно, Росія хоче, щоб ми були слабкі. Це зрозуміло. Тому вона постійно кричить на кожному кроці: не дай Бог, ви що-небудь будете Україні для армії поставляти, це буде мати для вас наслідки! Але незважаючи на ці загрози і крики, партнери допомагають нам. Тому що вони розуміють, що майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується в Україні в ці місяці і в цьому році”, — повідомив Кулеба.

Кулеба вкотре наголосив, що Україна не планує жодних наступальних операцій “ані на Донбасі, ані на території Росії, ані будь-де”.

“Ми зараз віддані принципово дипломатичному врегулюванню. Але Росія ніколи більше не захопить Україну зненацька в момент її найбільшої слабкості, як це було у 2014 році. Україна буде сильною. Ми самі внутрішньо стали сильнішими, і наші партнери допоможуть нам стати ще [більш] сильнішими. І Росія ніколи більше не матиме слабку Україну, і ніколи ми не дозволимо їй зробити те, що вона з нами робила в минулому”,– заявив міністр.

Кулеба додав, що Україна знає, де й у кого отримати потрібну їй зброю:

“Є трек з Німеччиною. Для нас ситуація з Німеччиною – це більше політично важливо, зняти блокування. Але ми знаємо, де взяти зброю на свій захист. І ми її там беремо. І будемо брати”.

Україна 16 січня 2022 року, перед візитом німецького міністра закордонних справ Анналени Бербок до Києва, в черговий раз закликала ФРН надати зброю, повідомив український посол у Берліні Андрій Мельник. 7 січня 2022 року Бербок відвідала Україну і заявила, що Німеччина не змінила свою позицію і буде підтримувати Україну шляхом дипломатії, а не зброї.

Нагадуємо, що Німеччина разом з Нідерландами блокують постачання Україні зброї через механізми НАТО від травня 2021 року. Це питання лобіювала особисто колишня канцлер Ангела Меркель, з посиланням на власні джерела повідомило видання Bild.

Наразі ситуація з Нідерландами дещо зрушила з місця.

“Ми працювали з Нідерландами, спілкувалися, роз’яснювали, пояснювали їм. І мій голландський колега, з яким ми 12 січня розмовляли, сказав, що ситуація змінилася. Тепер, якщо подібний запит від України до НАТО знову надійде, Нідерланди його розглядатимуть більш прихильно”, — розповів глава МЗС.

Аналогічні переговори ведуться зараз і з Німеччиною, чия позиція щодо цього питання залишається поки що незмінною.

“Я вислухав її (міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок — ред.) позицію, її пояснення. Вона має свої аргументи, обґрунтування. Ця лінія доводів, пов’язана з історичною відповідальністю Німеччини. Але я чітко висловив їй наші аргументи, і чому ми вважаємо, що Україна заслуговує на таку підтримку. Ця робота ведеться, і вона триватиме”, — додав Кулеба.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *