Задоволений Степан Бандера з сім’єю. Останнє фото.

У Мережу потрапила остання прижиттєва світлина Степана Бандери, оригінал якої у даний час зберігається у музеї Степана Бандери у Старому Угринові. Її було зроблено фотоапаратом “Zeiss Ikon Сontessa”, який належав Провіднику. Фотографії діда та сам фотоапарат у 2016 році передав внук Степан (Штефко Бандера, який проживає в Канаді) в музей у Старому Угринові – найвідоміше місце у Калуському районі Івано-Франківської області.

Вибір місця передати такі важливі історичні речі був, звісно, не випадковим, бо саме в селі Старий Угринів народився та прожив перших 10 років свого життя Степан Бандера.

Тепер фотоапарат весь час зберігається у фондах музею. Показують відвідувачам його лише тричі на рік:  у день народження Бандери (1 січня), День створення УПА (14 жовтня) та на роковини смepтi Провідника ОУН (15 жовтня).

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Цим фотоапаратом (орієнтовно 12-14 жовтня 1959 року) в Альпах зроблено й останню прижиттєву світлину Бандери. Тобто напередодні вбuвcтвa Провідника.Фотографія — кольорова. На фото — зліва направо: дочка Леся, дружина Ярослава, Степан Бандера, дочка Наталя та соратник провідника ОУН Дмитро Миськів. Через плече у Степана Бандери висить футляр від фотоапарата.

“Хто фотографував? Можливо, син Андрій, і тому його немає на світлині”, — вважає завідувач музею в Угринові Степан Лесів.

За матеріалами ZNAJ.UA

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *