За грати! Разом з Медведчуком, Порошенко не чекав: викрилось все. Під суд – українці не пробачать

Друзі, я вважаю, що наш “Гетьман” Петро Олексійович має нарівні з кумом Путіна Віктором Медведчуком виключно по закону – відповісти за державну зраду і пособництво Тероризму. Про це пише український блогер Михайло Шнайдер у своєму Фейсбуці. Далі передаємо текст дослівно.

Адже абсолютно очевидно, що Медведчук у 2014 році не зміг би реалізувати свою вугільну схему без узгодження Петра Олексійовича, який, мабуть, використав з неї солідний Дохід.

В СБУ чомусь лише натякають, мовляв так, п’ятий президент міг бути до цього причетний – ми це питання Вивчимо. Але при цьому прямо говорять про змову Медведчука “З вищим керівництвом країни тих років”. Вище керівництво у нас в ті роки було одне – Петро Олексійович.

Нагадаю, 8 жовтня за матеріалами СБУ Медведчуку була оголошена нова підозра – в державній зраді і сприянні діяльності терористичної організації.

За версією слідства, яку на брифінгу озвучили голова СБУ Іван Баканов і генпрокурор Ірина Венедиктова, мова йде про дії, спрямовані на підрив енергетичної незалежності України.
Якщо конкретніше – нові звинувачення пов’язані зі зривом поставок вугілля в Україні з ПАР і сприянням поставок палива з окупованих територій Донецької та Луганської областей в 2014 Році.

І адже це не вперше ми чуємо про зв’язки і спільні справи Медведчука і Порошенка.

Ще навесні журналісти програми “Наші Гроші” каналу Bihus.info представили так звані “Плівки Медведчука”, які тісно пов’язані з Порошенком. У плівках йдеться про повернення контролю над частиною нафтопродуктопроводу “Самара” після націоналізації, який раніше неодноразово приписували Медведчуку.

У цьому йому допомагав п’ятий Президент. Та й про вугільний кейс у Бігус повідомляли тоді Ж. А тепер нарешті цю інформацію підтвердили і Правоохоронці.

А як не згадати історію, коли Порошенко з Медведчуком затягували звільнення “Кіборга” Рахмана з полону заради красивої Картинки? “Гетьман” дружив і робив бізнес з кумом Путіна, поки наші солдати протистояли агресору на Фронті.
Так що всі розмови про нібито патріотизм екс-президента – абсолютно не відповідають Насправді.

А по факту – Петро Олексійович з Медведчуком, повинні обидва виявитися в суді і в результаті сісти за пособництво тероризму і державній зраді.

Як відомо, Віктору Медведчуку оголосили нову підозру за важкою статтею: зрада держави та сприяння тероризму. Слідство вважає, що за сприяння нардепа були організовані незаконні схеми для постачання вугілля з окупованого Донбасу на держпідприємства України.

Крім того, вперше прослушку Медведчука опублікувала СБУ, а це означає, що тепер це вже не просто матеріали з журналістських розслідувань, а підшиті до справи докази.

Український політолог Віктор Фесенко на своїй сторінці в Фейсбук прокоментував цю ситуацію. Він опублікував пост, в якому назв підозру проти кума Путіна новим етапом у розвитку справи Медведчука.

Але, судячи із заяв, які в п’ятницю зробили Генпрокурор Венедиктова і глава СБУ Баканов, ця справа може трансформуватися в “справу Медведчука-Порошенко”.

За інформацією, яку представили в п’ятницю (8 жовтня), для цього є всі підстави. Але, як і раніше, просування цієї справи залежить від ефективності дій правоохоронних органів. За логікою, слідчі органи тепер мають допитувати всіх, хто фігурує на записах про закупівлю вугілля в ОРДЛО, і хто приймав тоді рішення про таку закупівлю, і про передачу грошей бойовикам в ОРДЛО.

Було б цікаво дізнатися і позицію тодішнього Прем’єр-міністра Яценюка, тодішнього міністра енергетики і т.д. Досить імовірно, що ми ще дізнаємося чимало цікавого про ту історію, і не тільки про неї.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *